Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 2 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

LEGO onthult Star-Lord’s helm: multifunctioneel museumstuk

Marvel-fans, opgelet: je favoriete LEGO-set uit de eerste helft van 2023 is namelijk zojuist onthuld. Maak kennis met LEGO Marvel 76251 Star-Lord’s Helmet.

Februari is een karige maand, wat nieuwe LEGO-sets betreft. De meeste grote lijnen van het Deense merk worden krijgen pas in maart hun grote refresh voor dit jaar. Het zijn de bekende sets, tradities haast: politiebureautje, brandweerwagen, nieuwe Creator-dozen.

Pure LEGO-kunst

Het hoogtepunt van februari is zonder twijfel dit vakantiehuisje, dat door een fan is ontworpen en nu als officiële set is uitgebracht. Zoveel detail in zo’n compacte vormfactor: pure kunst! Terwijl we aftellen naar maart is LEGO alweer de eerste sets voor april aan het onthullen. We maakten onlangs al kennis met een drietal nieuwe Star Wars-helmen. Iconische designs, die je als museumstukje, inclusief naamplaatje, neer kunt zetten.

LEGO Marvel 76251 Star-Lord’s Helmet

Daar komt vanaf 1 april ook een toffe nieuwe Marvel-helm bij. Dan hebben we het over LEGO Marvel 76251 Star-Lord’s Helmet. Een set waarmee je de helm van Star-Lord bouwt, de superheldennaam van Peter Quill, die we allemaal kennen van The Guardians of the Galaxy. De superheld van Marvel wordt op het witte doek vertolkt door Chris Pratt.

Middels 602 steentjes bouw je de kenmerkende helm. Het resultaat is 18 centimeter hoog, twaalf centimeter breed en dertien centimeter diep. Fervente Marvel-fans weten dat het haar van Peter Quill altijd aan de bovenkant uit zijn helm steekt. Die is namelijk open aan de bovenkant.

LEGO Marvel 76251 Star-Lord’s Helmet
🌟 (Afbeelding: LEGO)

Pennenbakje

Dat geldt ook voor de aankomende LEGO-versie van de set. De Deense fabrikant wijst er in de officiële foto’s op dat die opening unieke voordelen met zich meebrengt. Je kunt de toffe set niet alleen gebruiken om je werkplek te decoreren, maar Star-Lord is ook een uiterst geschikte pennenbakje. Waarom ook niet.

LEGO Marvel 76251 Star-Lord’s Helmet
🌟 (Afbeelding: LEGO)

Met een prijskaartje van 79,99 euro is Star-Lord’s Helmet ietsje prijziger dan de helmen van Captain Rex, Commander Cody en Princess Leia, de andere gloednieuwe helmen die LEGO onlangs aankondigde. Aan die drie nieuwe modellen hangt een prijskaartje van 69,99 euro. Scheelt toch weer tien euro. De echte Marvel-fans zal het echter niet deren. Het staat immers buiten kijf dat LEGO met de helm van Star-Lord een iconisch stukje Marvel-geschiedenis treffend heeft vereeuwigd in plastic. Je kunt de set vanaf nu checken en bestellen in de LEGO Store. Vanaf 1 april wordt LEGO Marvel 76251 Star-Lord’s Helmet geleverd.

LEGO Marvel 76251 Star-Lord’s Helmet
🌟 (Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.