Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 22 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Je kunt gratis LEGO-miljonair worden dankzij tijdelijke actie

Ter ere van de lancering van het gloednieuwe Insiders-programma organiseert LEGO een heuse Treasure Hunt. Ook jij kunt LEGO-miljonair gaan worden.

LEGO cre√ęerde de afgelopen jaren in zijn missie om consumenten aan zich te binden een behoorlijk doolhof aan websites, acties en accounts. Van het platform IDEAS tot de LEGO Life-app en het VIP-programma: als gebruiker was het lang niet altijd duidelijk waar je nou al een account had, en wat je er precies mee kon. Zonde.

LEGO Insiders brengt alles samen

Gelukkig hadden de Denen dat zelf ook door. Al die accounts zijn nu samengevoegd in één overkoepelend platform: LEGO Insiders. IDEAS, VIP, de LEGO Builder-app: je kunt overal terecht met één account.

Als je dus op IDEAS gestemd hebt op je favoriete set, dan kun je ook automatisch eerder die set kopen dan de rest van de wereld, omdat je automatisch lid bent van LEGO Insiders. In de oude situatie moest je je dan los inschrijven voor het VIP-programma.

Actie: word jij LEGO-miljonair?

Al dat gedoe kunnen we nu dus achter ons laten. Het Insiders-programma is officieel gelanceerd. Dat is al topnieuws, maar van dat heuglijke feit kun je nu als fan ook nog eens tijdelijk extra profiteren.

Sterker nog, je kunt miljonair worden. Althans: LEGO-miljonair, zoals de fabrikant zelf belooft in het persbericht voor LEGO Insiders Treasure Hunt, een actie die ook in Nederland en Belgi√ę loopt.

LEGO Insiders Treasure Hunt scan miljonair
(Afbeelding: LEGO)

De komende zes weken (tot 2 oktober) kun je op jacht gaan naar een gouden LEGO-steen. Het idee is eigenlijk vrij simpel: met de camera van je smartphone kun je in de LEGO Builders-app zoveel steentjes scannen als je wil. Een effectieve manier om drie vliegen in één klap te slaan voor de fabrikant: zo promoten ze augmented reality, de Builders-app én het Insiders-programma.

Beloningen en extraatjes

Iedere keer als je een steen scant, maak je kans op een prijs. Je kunt tot wel omgerekend 8.200 euro aan punten verdienen, die je vervolgens in het Beloningscentrum van LEGO Insiders kunt besteden.

Daar kun je korting op nieuwe sets scoren, exclusive merchandise kopen en andere extraatjes bemachtigen. Naast die punten kun je tijdens het scannen van steentjes ook andere digitale cadeautjes ontgrendelen, bijvoorbeeld accessoires voor in LEGO-games of een digitaal stripboek. Je kunt onbeperkt stenen scannen.

QR-codes

Naast het scannen van steentjes kun je ook Insiders-punten verzamelen door de QR-codes in instructieboekjes van sets te scannen. Zo krijg je per set twintig punten, wat ongeveer neerkomt op 13 cent aan waarde. Dat tikt lekker aan, zeker als je een grote collectie hebt.

LEGO heeft al laten weten dat het in de toekomst meer manieren gaat onthullen om punten te scoren. Voor de Denen is het een no-brainer: zo bindt het fervente fans nog verder aan zich, fans die dan dus ook vaker sets bij LEGO zelf gaan aanschaffen in plaats van elders.

Al VIP-lid? Ka-ching!

Voor meer informatie over de LEGO Insiders Treasure Hunt kun je deze informatiepagina checken. Ook goed om te weten: als je al VIP-lid was, dan is de kans groot dat je al punten in je account had. Die zijn automatisch overgezet naar het nieuwe programma, dus wellicht kun je ze al direct inwisselen voor beloningen. Op zoek naar toffe sets om te kopen en te scannen? We hebben een uitgebreid archief vol aanraders.

LEGO

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.