Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 14 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

LEGO viert nieuwe Indiana Jones-film met iconische sets voor volwassenen

LEGO viert binnenkort het feit dat Harrison Ford nog voor een laatste keer Indiana Jones gaat spelen met een drietal nieuwe sets, waaronder een bouwset voor volwassenen van een iconische scène uit Raiders of the Lost Ark.

George Lucas kwam al in 1973 op het idee voor Raiders of the Lost Ark, nog voor zijn immense succes met Star Wars. Hij wilde een B-film, gebaseerd op de serials, langlopende televisieseries, uit zijn jeugd. Acht jaar later, na wat afleiding in de vorm van Star Wars en andere hordes, kwam Raiders of the Lost Ark uit in de bioscoop.

Nieuwe Indiana Jones-sets van LEGO

Een iconische film, en het begin van een lucratieve megafranchise. In juni, meer dan veertig jaar na het eerste deel, komt Harrison Ford voor de laatste keer in actie als Indiana Jones. Met behulp van wat special effects-magie, maar toch. Daar speelt LEGO nu slim op in met een kersverse lading aan Indiana Jones-sets, stuk voor stuk verkrijgbaar vanaf 1 april.

LEGO Indiana Jones 77015 Temple Escape Diorama

Laten we direct beginnen met het hoogtepunt: Tempel van het Gouden Beeld, nummertje 77015. Een diorama die een iconische scène uit Raiders of the Lost Ark uitbeeldt. Met 1545 steentjes bouw je de tempel waarin Indiana Jones als de malle weg aan het rennen is, op de vlucht voor een groot rotsstuk, een stenen bal. Verder bouw je de ingang, de put en de schatkamer die filmliefhebbers direct herkennen. Een mooie set om tentoon te stellen in je woon of werkkamer. En, met een prijskaartje van 149,99 euro is het nog een relatief betaalbare set voor volwassenen. Met de nadruk op ‘relatief’.

💰Prijs: 149,99 euro

LEGO Raiders of the Lost Ark Indiana Jones film set
🍿 (Afbeelding: LEGO)
LEGO Raiders of the Lost Ark Indiana Jones film set
🍿 (Afbeelding: LEGO)

LEGO Indiana Jones 77012 Fighter Plane Chase

Gelukkig kan het ook goedkoper, al komen we dan wel meer op kindervriendelijk terrein. We spoelen even vooruit en gaan naar de derde Indiana Jones-film. Indy en zijn vader worden daarin achtervolgd in een vliegtuig en een auto. Beide kun je in elkaar gaan zetten: een Citroën cabriolet en de Pilatus P-2. Twee voertuigen dus, die je zowel mooi neer kunt zetten als decoratie maar waar ook je neefje en nichtje mee kunnen spelen. Het prijskaartje? 34,99 euro. Er zitten 387 stenen in de doos.

💰Prijs: 34,99 euro

LEGO Raiders of the Lost Ark Indiana Jones film set
🍿 (Afbeelding: LEGO)

LEGO Indiana Jones 77013 Escape from the Lost Tomb

Voor vijf euro meer kun je ook Escape from the Lost Tomb kopen. Een set die ook een ontsnappingsscène uit de allereerste Indiana Jones-film uitbeeldt, maar dan op een betaalbaardere schaal. Met 600 steentjes bouw je een tombe met daarvoor twee grote standbeelden van Anubis, schatten en een mummie die kan ontsnappen.

💰Prijs: 39,99 euro

LEGO Raiders of the Lost Ark Indiana Jones film set
🍿 (Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.