Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 1 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

LEGO’s nieuwe set is een zeldzaam eerbetoon aan iconisch minifiguurtje

Heb je nog niet besloten waar je deze zomer je vakantie door gaat brengen? Dan is wellicht Denemarken een optie, want daar kun je vanaf nu een dijk van een collector’s item scoren: LEGO’s eerbetoon aan Captain Redbeard. Een iconisch minifiguurtje uit de geschiedenis van het bedrijf.

In 2017 werd het LEGO House officieel geopend, ook wel bekend als het Home of the Brick. Een trekpleister voor LEGO-fans in Billund, Denemarken, waar het allemaal begonnen is voor het speelgoedmerk, met naast een museum ook ruimtes waar bezoekers de geschiedenis én toekomst van LEGO kunnen ervaren. Het gebouw is bovendien ook qua architectuur één grote ode aan de plastic bouwsteentjes.

LEGO House Limited Editions

Helaas staat het heilige bestemming voor diehard fans dus enkel en alleen in Denemarken. Gelukkig zijn de Denen niet te beroerd om, als je dan toch besluit af te reizen voor een bezoekje, je te belonen met een exclusieve LEGO-set. Een set waarvoor je zelf de portemonnee zult moeten trekken, uiteraard. Het blijft LEGO.

Vanaf maart, vandaag dus, kun je in LEGO House de vierde LEGO House Limited Edition-set bemachtigen. Het gaat om een zojuist onthuld eerbetoon aan een klassiek minifiguurtje, de piraat. Captain Redbeard, een ronduit iconisch figuurtje van het speelgoedmerk, viert zijn 45e verjaardag.

LEGO 40504 A Minifigure Tribute LEGO House piraat
🏴‍☠️ (Afbeelding: LEGO)

LEGO 40504 A Minifigure Tribute

Voor die gelegenheid heeft het merk de ‘tje’ uit minifiguurtje gehaald, met een grote replica als resultaat. Met 1401 steentjes bouw je een dertig centimeter hoge versie van het minifiguurtje, compleet voorzien van een museumwaardige sokkel. Mooi detail: Redbeard heeft een schatkaart in zijn hand, net zoals het origineel, waarop dit keer Billund en het LEGO House de geheime schatlocatie zijn. Mooie knipoog.

De gloednieuwe set heet officieel LEGO 40504 A Minifigure Tribute, en is vanaf 1 maart exclusief verkrijgbaar in het LEGO House. Waar reguliere sets van het speelgoedmerk al flink in waarde kunnen stijgen binnen enkele jaren, geldt dat vaak al helemaal voor dit soort collector’s items. Je kunt immers niet even je lokale Intertoys binnen lopen of digitaal de megapiraat bestellen.

7 van LEGO’s mooiste auto-bouwsets voor volwassenen

LEGO 40504 A Minifigure Tribute LEGO House piraat
🏴‍☠️ (Afbeelding: LEGO)

Prijskaartje en alternatieven

Heb je toch al een tripje richting Denemarken op de planning staan? Dan kun je LEGO 40504 A Minifigure Tribute voor omgerekend 80 euro bemachtigen in het LEGO House. Voor de achterblijvers heeft LEGO gelukkig ook een hoop mooie nieuwe sets op de planning staan, die je wél gewoon vanaf je Nederlandse bank kunt bestellen. Alleen al maart brengt vele pareltjes voor volwassenen met zich mee, zoals je in dit artikel kunt ontdekken. Of neem een virtueel kijkje in het LEGO House:

JBB

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.