Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 24 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

LEGO onthult legendarische Formule 1-auto, maar fans zien een fout

LEGO speelt in op de hype rondom het aankomende Formule 1-seizoen door een iconische F1-auto van McLaren in steentjes-vorm te gieten. Maak kennis met LEGO Icons 10330 McLaren F1 MP4/4.

Formule 1-fans moeten het voorlopig nog even zonder hun grote passie stellen. De eerste race van het aankomende seizoen vindt namelijk pas op 2 maart plaats. Toch onwennig, die lege zondagen. Moet je opeens langs familie.

LEGO Icons 10330 McLaren F1 MP4/4

Afijn. Gelukkig is er een hoop om naar uit te kijken. Zelfs LEGO gaat in maart namelijk meeliften op de hype omtrent het nieuwe Formule 1-seizoen. Sterker nog, de Denen duiken in de geschiedenis van de autosport voor een gloednieuwe F1-set.

Dan hebben we het over de nieuwste telg in de LEGO Icons-reeks: 10330 McLaren F1 MP4/4. Precies, de iconische McLaren-wagen waar F1-legende Ayrton Senna in rondreed tijdens het seizoen van 1988. Ook zijn teamgenoot Alain Prost maakte gebruik van het racemonster.

LEGO Icons-reeks: 10330 McLaren F1 MP4/4 McLaren
(Afbeelding: LEGO)

De McLaren F1 MP4/4 prijkt nog regelmatig bovenaan lijstjes met de beste Formule 1-auto’s aller tijden, mede dankzij de Honda-turbomotor die onder de motorkap schuilt. McLaren domineerde het seizoen van 1988, door maar liefst vijftien van de zestien races als eerste te eindigen met deze bolide.

Eerbetoon aan Formule 1-icoon, op dat detail na

LEGO brengt op 1 maart dus een eerbetoon aan die prestatie uit, in de vorm van een kleine replica van de McLaren F1 MP4/4. Er is slechts één officieel beeld beschikbaar, maar diehard F1-fans hebben toch al een aantal opvallende details gespot.

Zo zijn de achterbanden even breed als de voorbanden, terwijl de bolide in real life juist een stuk bredere achterbanden had. Wel tof: de slicks zijn een primeur binnen de wereld van LEGO. Het is ook niet geheel verrassend dat de iconische Marlboro-branding nergens op de plastic variant te bekennen is. De Denen zijn logischerwijs niet al te happig op het promoten van de tabaksindustrie. Dat Shell wel door die selectie kwam, is dan wel weer opvallend, maar goed, dat is voer voor een heel ander soort artikel.

Prijskaartje en release

LEGO Icons 10330 McLaren F1 MP4/4 komt dus één dag voor de eerste Grand Prix van het aankomende F1-seizoen uit, en gaat uit 693 steentjes bestaan. Met een prijskaartje van 79,99 euro is de set in ieder geval een stuk betaalbaarder dan echte Formule 1-auto’s. We laten het je uiteraard weten als de set eenmaal beschikbaar is in de LEGO Store. Daar kun je overigens nu al een andere F1-set van McLaren scoren.

Hopelijk is dit het begin van een langlopende reeks aan legendarische F1-auto’s in LEGO-vorm! Lees in de tussentijd ook waarom de miljoenen-injectie van Viaplay slecht nieuws is voor F1-fans.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.