Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 25 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

LEGO dropt mega-Chewbacca en nog twee Star Wars-sets

LEGO viert de aanstaande release van Ahsoka op Disney+ met een tweetal nieuwe op de Star Wars-serie gebaseerde sets. Ook Chewbacca komt in actie.

Heb je een tekort aan bruine LEGO-steentjes? Dan is het tijd om de portemonnee te trekken.

LEGO Star Wars 75371 Chewbacca

Althans, op 1 september. Vanaf dan is namelijk de zojuist onthulde LEGO Star Wars 75371 Chewbacca Buildable Figure beschikbaar. Een maar liefst 46 centimeter hoog eerbetoon aan Chewbacca. Daarmee is het één van de grootste Star Wars-sets van 2023.

LEGO Star Wars 75371 Chewbacca
💫 (Afbeelding: LEGO)

Met in totaal 2319 steentjes bouw je de harige metgezel van Han Solo, van zijn harige armen tot de riem met ammunitie die hij altijd draagt. En vergeet natuurlijk zijn kruisboog niet, zo’n beetje het enige niet-bruine onderdeel van de Wookiee.

LEGO Star Wars 75371 Chewbacca
💫 (Afbeelding: LEGO)

Prijskaartje en release

Het resultaat zet je op een standaard, inclusief naamplaatje. Dat detail maakt het geheel af, waardoor 75371 Chewbacca Buildable Figure echt als een stukje kunst oogt dat je neerzet in je woon of werkkamer, in plaats van een speelset voor kinderen. Echt een set voor volwassen Star Wars-fans, dus. De plastic versie van Chewbacca gaat 209,99 euro kosten en is dus vanaf 1 september beschikbaar.

LEGO viert Ahsoka

Ben je toch op zoek naar een set voor je kids, of simpelweg een extra excuus om nog meer Star Wars-sets in huis te halen? Dan hebben we nog meer goed nieuws voor je, want naast de reusachtige Chewbacca hebben de Denen nog twee nieuwe Star Wars-modellen onthuld. Dit keer niet gebaseerd op een personage dat al sinds de jaren zeventig rondrent in de franchise.

Nee, LEGO zet opnieuw vol in op Ahsoka, de aankomende Disney+ Original. De padawan van Anakin krijgt na meerdere optredens in The Mandalorian en natuurlijk haar grote rol in de animatieseries van Star Wars nu haar eigen live-action serie. Inclusief na Darth Vader de beste schurk van het Star Wars-universum: de blauwe alien Thrawn.

Ahsoka Tano’s T-6 Jedi Shuttle

Laten we beginnen met 75362, Ahsoka Tano’s T-6 Jedi Shuttle. Het ruimteschip waarin Rosario Dawson’s personage rond gaat vliegen in de langverwachte serie. Met 601 stenen bouw je een shuttle. Het ruimteschip komt gepaard met een landingsgestel dat ingetrokken kan worden, vier minifiguurtjes en meerdere accessoires, waaronder twee lightsabers.

LEGO Star Wars Ahsoka
💫 (Afbeelding: LEGO)

Tof detail: de cockpit kan draaien, waardoor je kunt switchen tussen een horizontale en verticale oriëntatie. Ahsoka Tano’s T-6 Jedi Shuttle gaat 74,99 euro kosten en is dus ook vanaf 1 september beschikbaar.

New Republic E-Wing vs. Shin Hati’s Starfighter

Daar blijft het niet bij. De tweede nieuwe Ahsoka-set LEGO Star Wars 75364 New Republic E-Wing vs. Shin Hati’s Starfighter. Een hele mond vol, maar dan heb je ook wat. Met 1056 steentjes bouw je twee opvallend kleurrijke ruimteschepen, die we binnenkort dus ook te zien gaan krijgen in de serie: een New Republic E-Wing Starfighter en de Starfighter van een nieuw personage, genaamd Shin Hati.

LEGO Star Wars Ahsoka
💫 (Afbeelding: LEGO)

Met twee ‘echt werkende’ kanonnen en meerdere lightsabers kun je een intergalactische achtervolging in scène zetten. Dit model gaat 104,99 euro kosten. Een kijkje op Reddit leert ons dat LEGO-fans de twee nieuwe Ahsoka-sets overpriced vinden, dus ga vooral dubbel goed bij jezelf na of je de Star Wars-hebbedingen hun prijskaartjes waard vindt!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.