Alrik de Jong
Alrik de Jong Voetbal 25 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Dubbelganger Mbappé solliciteert voor dit Saudische salaris per uur

De transfersoap rond Kylian Mbappé gaat alle perken te buiten. Al-Hilal, een voetbalclub uit Saudi-Arabië, heeft een miljard over voor één seizoen. Zijn dubbelganger heeft er in ieder geval wel oren naar, en dat snappen we met dit salaris per uur.

Om de krankzinnige voetbalwereld enigszins in perspectief te zetten, rekenen we het salaris van supersterren vaak door tot het uur of zelfs de seconde. Zo gaat Jurrien Timber per seconde 21 cent verdienen bij Arsenal en kon Lionel Messi 57.077 euro per uur verdienen bij Al-Hilal. Juist, dat is dezelfde club die nu op Mbappé aast.

Al-Hilal biedt Mbappé absurd salaris per uur

Maar baas boven baas, Mbappé kan in Saudi-Arabië nog meer verdienen dan de man waarvan hij de WK-finale in Qatar verloor. Ja, het voetbal wordt behoorlijk gespekt door oliegeld.

Maar hoeveel kan Mbappé (of misschien wel zijn dubbelganger) per uur verdienen bij de Saudische club Al-Hilal? We berekenden het door tot op de seconde in de onderstaande tabel. Daarbovenop zou nog een transfersom van 300 miljoen euro komen.

Periode Geboden salaris
Per jaar € 700.000.000,00
Per maand € 58.333.333,33
Per week € 13.461.538,46
Per dag € 1.917.808,22
Per uur € 79.908,68
Per minuut € 1.331,81
Per seconde € 22,20

Dat lees je goed, Mbappé kan ieder uur van de dag, dus ook tijdens zijn slaap, een kleine 80 duizend euro verdienen. Kijken we naar de teller per seconde, dan komt er op ieder moment van de dag ruim 22 euro bij.

Dubbelganger biedt zich aan in Saudi-Arabië

Of de Franse stervoetballer in Saudi-Arabië wil voetballen, is een tweede. Feit is dat zijn zelfbenoemde dubbelganger er wel brood in ziet. “Al-Hilal, jullie kunnen mij ook halen. Ik lijk op Mbappé”, zegt Giannis Antetokounmpo. Saillant detail: het beroep van deze Griek is NBA-basketballer. Zijn tweet ging viral en vooral de voetballer op wie hij zegt te lijken kon er hard om lachen.

Het lijkt ons onwaarschijnlijk dat Mbappé voor het absurd grote geld gaat, te weten dat hij in zijn nog prille carrière al middenin het grote geld zit. Feit is dat PSG tijdens deze transfersoap Al-Hilal toestemming heeft gegeven om gesprekken met het management van de voetballer te openen. Er zijn ook geïnteresseerde clubs in Europa.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.