Felix Decavel
Felix Decavel Games 8 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Leaker onthult releasedatum GTA 6 (mét grote waarschuwing)

Komt GTA 6 dan toch vroeger uit dan verwacht? Volgens een gereputeerde leaker kondigt Rockstar de game dit jaar nog aan en zou de releasedatum zelfs gepland zijn voor de feestdagen eind 2024. Maar hij voegde er ook een waarschuwing aan toe: “grote stukken weggesneden.”

Soms lijkt Rockstar wel een schip waaruit langs alle kanten water lekt. Maar niet alle bronnen zijn even zuiver. En in het geval van GTA 6 raden we zeker aan om alle lekken met een korreltje zout op te vullen. Toch heeft deze leaker de reputatie betrouwbaar te zijn. Tez2 was namelijk ook al de eerste die de – op veel kritiek ontvangen – reboot van de GTA Trilogy aan de wereld bekend maakte.

Releasedatum GTA 6 ‘eind 2024 … of begin 2025’

Op een bekend forum voor fans van GTA 6 plaatste de leaker een bericht waarin hij meer duidelijkheid schept over de releasedatum- en plannen van de langverwachte game. Al moeten we er helaas wederom een kanttekening bijplaatsen. Want Tez2 waarschuwt fans ook.

“De beoogde, altijd veranderende, niet vaststaande deadline van Rockstar is de feestdagenperiode van 2024. Die is de afgelopen jaren meerdere keren verschoven. Helaas kan het ook naar het begin van 2025 verschuiven.” De leaker vertelt verder dat het “upper management” niet in staat is GTA 6 verder uit te stellen dan 2025 of 2026. Maar om de strakke deadline van eind 2024 te halen zullen er delen van het spel geknipt moeten worden, voornamelijk om verdere vertragingen af te wenden.

Later kunnen de weggesneden stukken wel als DLC verschijnen, maar heel fijn is het natuurlijk niet om nog extra geld op tafel te moeten leggen voor iets dat eigenlijk oorspronkelijk deel uitmaakte van de originele vanilla game. Hoe dan ook, eens we officieel van Rockstar te horen krijgen dat GTA 6 eind 2024 uitkomt, weten we alvast dat er stevig in het verhaal gehakt is om de releasedatum te halen. Toch maar nog even wachten dan?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.