Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 21 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Laatste kans op Netflix: deze geniale oorlogsfilm verdwijnt na deze week

Het is als Netflix-abonnee deze week je laatste kans op verschillende topfilms, waaronder 1917. Dat is inderdaad die geniale oorlogsfilm die in 2020 meerdere Oscars won.

Netflix koopt naast de massaproductie van eigen films en series nog altijd content aan. Dat gaat om licenties van beperkte duur, waardoor er iedere week nieuwe titels bijkomen, maar ook verdwijnen. Na deze week verdwijnt een aantal blockbusters, maar begin met deze oorlogsfilm als je die nog niet hebt gezien.

Laatste kans op Netflix: 1917 verdwijnt

1917 is een vernieuwende oorlogsfilm uit 2019, geregisseerd door Sam Mendes. De twee jonge Britse soldaten Schofield (George MacKay) en Blake (Dean-Charles Chapman) krijgen een op het eerste gezicht onmogelijke missie toegewezen. Generaal Erinmore geeft ze ’s middags het bevel naar het tweede bataljon van het Devon-regiment te gaan en kolonel Mackenzie een boodschap te overhandigen. Dit bataljon gaat namelijk de stellingen van de Duitsers aanvallen en lijkt kansloos, maar heeft het telefooncontact verloren.

Een non-stop overlevingstocht langs loopgraven, prikkeldraden, slagvelden en boobytraps volgt. Wat de oorlogsfilm uniek maakt, is dat je de angst van de twee jonge soldaten voelt. Het is een keer niet het stoere militairenverhaal, dat we in zoveel oorlogsfilms zien. Daarnaast lijkt 1917 in één shot te zijn opgenomen met, wat tevens uniek is in het filmlandschap van nu. Beeldovergangen zijn door inventieve camerabewegingen en montagetechnieken verborgen. Bekijk in dit artikel hoe cameraman Roger Deakins van de film een meesterwerk maakte.

1917 is tot en met zaterdag 26 maart te zien op Netflix. Andere films die na deze week verdwijnen zijn onder meer Parker en Deep Water.

Meer oorlogsfilms

Naast 1917 staat Netflix vol met nog veel meer meesterlijke oorlogsfilms. Bekijk in dit artikel een overzicht. Het zou kunnen dat een aantal licenties daarvan al verlopen is. Maar zoekend op ‘oorlogsfilm’ krijg je de films te zien die je nu wel kunt streamen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.