Pim Jansen
Pim Jansen Gezondheid 21 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Met dit dieet verloor Hafthor Bjornsson 50 kilo

Afgelopen weekend versloeg Hafthor Bjornsson (The Mountain uit Game of Thrones) zijn Strongman-aartsrivaal Eddie Hall. Hij zag er compleet afgetraind uit. En dat begon naar eigen zeggen allemaal met afvallen.

De IJslandse spierbundel woog toen hij aan zijn nieuwe leven begon 205 kilo. Als Strongman-atleet heb je nou eenmaal massa nodig. Nu is dat een stuk minder. In relatief korte tijd raakte Hafthor Bjornsson 50 kilo kwijt, maar dat ging uiteraard niet vanzelf. Het trainingsschema van The Mountain ging op de schop en ook zijn dieet ziet er tegenwoordig heel anders uit.

Het nieuwe leven van The Mountain

Hoe hij nu traint en eet heeft Hafthor Bjornsson recentelijk vastgelegd in een video op zijn YouTube-kanaal. Hierin vertelt hij over zijn nieuwe leven en zijn eerste keer écht afvallen. Een leven waar hij enorm blij mee is. Zo laat The Mountain weten extreem blij te zijn met zijn huidige vorm. Hij voelt zich beter en gezonder dan ooit.

Meer geïnteresseerd in hoe hij zich klaarstoomde voor de bokspartij met Eddie Hall? Dat lees je hier.

Hafthor Bjornsson laat zien wat hij at en hoe hij zijn nieuwe manier van trainen begon. In totaal at de IJslander vijf maaltijden per dag. Tussen het eten door was de spierbundel vooral druk in de sportschool. Hier hing hij ouderwets in de gewichten, maar The Mountain besteedde ook veel tijd aan cardio en uiteraard bokstraining.

Keihard trainen en goed eten

Zo begon hij de dag met een bokstraining. Deze bestond uit sparren met zijn coach en werken aan zijn gewicht en balans. Vervolgens stapte hij op de assault bike voor een pittige cardio-sessie. Na de lunch dook Hafthor Bjornsson het krachthonk in. Hier deed hij dumbbell press, bicep curls, lat pulldowns en meer.

Training of marteling? The Mountain deelt video van bizarre oefening

De rest van de middag gebruikte hij om andere dingen te doen. De schoorsteen moet immers blijven roken en ook het familieleven is voor The Mountain belangrijk. Wat nog wel restte, waren zijn herstelwerkzaamheden. Tussen het afvallen en trainen door ging hij in de sauna en deed hij aan cryotherapie.

Het dieet van Hafthor Bjornsson

Om dat allemaal vol te kunnen houden, moest er uiteraard goed en gezond gegeten worden. Dit waren (en zijn wellicht nog steeds) vijf dagelijks maaltijden van Hafthor Bjornsson:

  • Maaltijd 1: 3 eieren, 200 gram kip en een smoothie van 150 gram yoghurt, 100 gram bessen en 40 gram havermout
  • Maaltijd 2: 220 gram ossenhaas, 180 gram rijst en 100 gram groente
  • Maaltijd 3: 220 gram kip, 250 gram aardappel en 100 gram groente
  • Maaltijd 4: 200 gram zalm, 100 gram rijst en 100 gram groente
  • Maaltijd 5: 250 gram Griekse yoghurt, 100 gram banaan, 30 gram amandelboter en een proteïneshake

Afvallen met The Mountain

Als je dit allemaal bij elkaar optelt, heb je serieus veel eten. Toch is het voor The Mountain niet heel veel. Zo vertelde hij in de video dat dit voor hem echt niks is, maar dat is ook de bedoeling. Hafthor Bjornsson wilde afvallen, dus hij moest meer verbranden dan hij at. Dat is hem aardig gelukt, zonder zijn spieren te vergeten.

Lees in dit artikel hoe je zelf tegelijk spieren kweekt en kilo’s kwijtraakt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.