Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Fitness 18 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Trainen als The Mountain: Haftors workout om Eddie Hall te KO’en

Hafthor Björnsson ken je als de boomlange The Mountain in Game of Thrones. Komend weekend staat deze spierbundel tegenover zijn aartsrivaal Eddie Hall in de boksring. Hoe stoomde de IJslander zich klaar voor deze langverwachte wedstrijd?

De Strongman-wedstrijden waar zowel Hafthor Björnsson als Eddie Hall bekend door geworden zijn, draaien voornamelijk om brute kracht. Koste wat het kost zo sterk mogelijk uit de hoek komen met een deadlift van 500 kilo, om maar een voorbeeld te noemen.

Het is dan ook geen verrassing dat het trainen voor deze wedstrijden flink anders is dan trainen voor een bokswedstrijd, waar snelheid en techniek veel belangrijker zijn.

De vete tussen Hafthor Björnsson en Eddie Hall

De twee spierbundels kennen elkaar al een aantal jaar uit de Strongman-wereld, maar zijn absoluut geen vrienden. In 2017 kregen Eddie Hall en Hafthor Björnsson ruzie over de uitslag van een Strongman-wedstrijd. The Mountain werd afgefloten, Hall werd tot winnaar uitgeroepen. Daar was Björnsson het op zijn beurt niet mee eens en dit zorgde voor een verhitte en langlopende discussie met veel geschreeuw over en weer. Het zorgde er zelfs voor dat hij een punt achter zijn Strongman-carrière zette.

Komend weekend komt deze discussie tot een langverwacht hoogtepunt: de twee titanen staan tegenover elkaar in de boksring. Beiden hebben de Strongman-wedstrijden dus inmiddels achter zich gelaten en zijn gaan boksen. Deze wedstrijd stond oorspronkelijk vorig jaar op de planning, maar wegens een serieuze blessure van Hall is de wedstrijd een paar maanden uitgesteld.

The Mountain ondergaat bizarre transformatie voor bokswedstrijd

Björnsson heeft deze extra tijd gebruikt om een betere bokser te worden. “Ik heb overal aan gewerkt: mijn boksvaardigheid, mijn boks-IQ, mijn boks-combinaties, alles. Er is niet één ding waar ik niet aan heb gewerkt,” vertelt hij aan de Amerikaanse Men’s Health.

De bokstraining van Hafthor Björnsson

In datzelfde artikel laat The Mountain zich uit over zijn trainingsschema waarmee hij trainde voor deze wedstrijd der titanen. In tegenstelling tot zijn Strongman-trainingen staat er naast de bokstraining in verhouding veel cardio en weinig krachttraining op het menu.

Eten als een spierbundel

Om zijn vetmassa kwijt te raken, was anders trainen voor Björnsson niet genoeg. Ook een ander dieet moest ervoor zorgen dat de spierbundel de nodige kilo’s vet kwijtraakte. We hebben het hier niet over een kilootje of twee; hij verloor in een korte tijd maar liefst 50 kilo. Op deze Instagram-foto zie je hoeveel verschil die kilo’s maken. Welke aanpassingen hij maakte in zijn voedingsschema, lees je hier.

Afvallen met The Mountain: met dit dieet verloor Hafthor Bjornsson 50 kilo

Het zwaargewicht-gevecht wordt aanstaande zaterdag 19 maart 2022 georganiseerd in Dubai. Om 22:00 uur Nederlandse tijd barst het spektakel los. Of de wedstrijd ook in Nederland uitgezonden gaat worden, is op het moment van schrijven nog steeds niet bekend.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.