Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Sport 17 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

The Mountain ondergaat bizarre transformatie voor bokswedstrijd

Hafthor Bjornsson kennen we vooral als The Mountain uit Game of Thrones en van de vele Strong Man-wedstrijden die hij op zijn naam schreef. Met beiden is hij nu gestopt. Game of Thrones is voorbij en de enorme IJslander is klaar met het optillen van grote stenen. Zijn nieuwe passie is boksen, en die carri├Ęreswitch gaat gepaard met een bizarre transformatie.

De Strong Man-wedstrijden waar Hafthor Bjornsson zo bekend mee is geworden, draaien om kracht. Uiteraard komt er ook techniek bij kijken, maar het draait toch vooral om spierkracht. Dat zie je ook aan de atleten. Deze zijn vaak enorm in alle opzichten. Zo had The Mountain niet alleen armen als staalkabels, maar ook een flinke buik. Het draait allemaal om massa, maar dat is nu wel anders.

De transformatie van Hafthor Bjornsson

Hoewel brute kracht belangrijk is in het boksen, is het bij lange na niet genoeg om als winnaar uit de ring te stappen. Snelheid en lichtvoetigheid zijn minimaal net zo belangrijk. Kijk maar naar Muhammad Ali. Hij was een zwaargewicht die door de ring dartelde. Dat gaan we Hafthor Bjornsson waarschijnlijk niet zien doen, maar hij is tegenwoordig een stuk beweeglijker dan toen hij The Mountain speelde in Game of Thrones.

De 32-jarige spierbundel heeft keihard gewerkt in de sportschool en dat is goed te zien. Hafthor Bjornsson is de flinke buik die hij ooit had helemaal kwijt. Hij is niet langer The Mountain, maar een afgetrainde oereik. Zijn lichaam is niet langer gemaakt om met boomstammen te gooien of om vrachtwagens te trekken, maar om heel veel schade aan te gaan richten in de boksring.

The Mountain vs The Beast

Er is Hafthor Bjornsson veel aan gelegen om zijn eerste offici├źle bokswedstrijd te winnen. The Mountain neemt het namelijk op tegen Eddie Hall. De twee kennen elkaar van de Strong Men-wedstrijden en zijn alles behalve vrienden. Sterker nog, de twee kun je inmiddels wel bestempelen als aartsrivalen.

Video: The Mountain krijgt lesje MMA van Nederlandse UFC-legende

Dit heeft vooral te maken met dingen die in het verleden zijn gebeurd. Zo beweert Eddie Hall dat Hafthor Bjornsson ooit heeft vals gespeeld. Dit zorgde ervoor dat de IJslander gediskwalificeerd werd, maar The Mountain was het daar zelf absoluut niet mee eens. Sindsdien pakt hij Eddie Hall keihard aan in de media. De Brit vindt dat op zijn beurt weer onterecht omdat hij er zeker van is dat Hafthor Bjornsson zich niet aan de regels gehouden heeft.

Het zwaarste zwaargewichten-gevecht

Dit verhaal is inmiddels uitgegroeid tot een ware soap die later dit jaar zijn climax gaat bereiken. The Mountain en The Beast gaan het namelijk tegen elkaar opnemen in de boksring. Meer over dit gevecht en wanneer deze gaat plaatsvinden, lees je hier.

Trailer: The Mountain vs. Mike Tyson in ultieme B-film Desert Strike

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.