Martin de Coninck
Martin de Coninck Films & Series 17 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Nicolas Cage pakt hoogste Rotten Tomatoes-score ooit met meta-cultfilm

De nieuwe film waarin Nicolas Cage zichzelf speelt, The Unbearable Weight of Massive Talent, heeft een perfecte score gehaald op Rotten Tomatoes. Een bijzondere mijlpaal voor de 58-jarige hoofdrolspeler, die nog nooit zo hoog scoorde op de recensiewebsite.

Een zeldzame 100% score op Rotten Tomatoes. Dan ben je een hele grote. En dat is Nicolas Cage natuurlijk ook, al heeft de beste man ook een hoop bagger de wereld in geslingerd. Vanwege financiële problemen grijpt Cage namelijk zo’n beetje elke rol aan. Zo zou zijn vorstelijke levensstijl continu financiële injecties nodig hebben.

Nicolas Cage vaker succesvol op Rotten Tomatoes

Ondanks dat zijn films zeer wisselend worden ontvangen, halen ze vaker hoge scores op Rotten Tomatoes. Zo scoorde hij vorig jaar nog een verdienstelijke 96% met de film Pig en haalde de 90’s blockbuster Face/Off een fraaie 92%. Ook Leaving Las Vegas, een dramafilm met veel diepgang waarin zijn personage zich langzaam dood drinkt, heeft met 91% ook een prima score. Voor deze rol ontving Nicolas Cage trouwens een Academy Award voor beste acteur.

De acteur neemt het allemaal niet zo serieus. In The Unbearable Weight of Talent maakt hij zichzelf flink belachelijk. Zo staat een fictieve Nicolas Cage op de rand van de financiële afgrond. Ook wordt er veel gerefereerd aan iconische rollen die hij in het verleden op zich nam. De echte Cage-fan wordt dus flink beloond met deze meta-cultfilm.

Volgens een recensie van Variety mag je als fan een film verwachten waarin flink de spot wordt gedreven met Nicolas Cage. “Alles wat hem zo uniek maakt wordt gevierd in deze film en uiteindelijk ontpopt The Unbearable Weight of Massive Talent zich als een authentieke Cage-film.” Kortom, zijn cultstatus is compleet.

Bijna in de Nederlandse bioscoop

De nieuwe Cage-film draait al een paar dagen in de Verenigde Staten. In Nederland moeten we nog even wachten. Vanaf 21 april is The Unbearable Weight of Massive Talent te zien in alle grote bioscopen. Kun je niet wachten? Check dan alvast de trailer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.