Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Sport 10 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Het legendarische boksgevecht van The Mountain heeft eindelijk een datum

We hebben er even op moeten wachten, maar het gaat nu dan eindelijk gebeuren: het ultieme zwaargewicht-gevecht. Op 19 maart betreden voormalig strongman kampioenen Hafthor Björnsson (The Mountain uit Game of Thrones) en Eddie Hall de ring. Een bizar gevecht tussen twee beulen die elkaars bloed wel kunnen drinken.

Hafthor Björnsson en Eddie Hall zijn absoluut geen vrienden. De twee kennen elkaar van de vele Strongman-wedstrijden waaraan zij meededen. In de begindagen gingen de twee rivalen nog sportief met elkaar om, maar die collegialiteit was van korte duur. Ze begonnen elkaar te beschuldigen van vals spel en hun relatie verslechterde in rap tempo.

Hafthor Björnsson vs. Eddie Hall

Zelfs nadat The Mountain bekend had gemaakt te stoppen met Strongman-wedstrijden, bleef het moddergooien doorgaan. Fraai was het allemaal niet, en dus kon een clash niet uitblijven. De twee stonden in het verleden al vaak tegenover elkaar, maar nu gaat het echt fysiek worden. Na meerdere malen te zijn uitgesteld gaat de langverwachte bokswedstrijd dan eindelijk plaatsvinden.

Video: The Mountain krijgt lesje MMA van Nederlandse UFC-legende

Het zwaarste zwaargewicht-gevecht ooit wordt op 19 maart gehouden in het Duty Free Tennis Stadium in Dubai. Om 22:00 uur Nederlandse tijd barst het spektakel los. Rond dat tijdstip betreden Hafthor Bjornsson en Eddie Hall, die samen ruim 350 kilo wegen, de ring.

The Mountain fysiek in het voordeel

Dat gewicht is overigens niet gelijk verdeeld. The Mountain is bijna 30 kilo zwaarder dan Eddie Hall, en dat is niet zijn enige voordeel. Ook qua lengte en bereik wint de IJslander het van de Engelsman. Toch is het veel te voorbarig om Hafthor Bjornsson tot favoriet te bombarderen. Zo heeft The Mountain minder ervaring in de ring dan zijn tegenstander.

The Mountain uit Game of Thrones onherkenbaar na afvalrace XL

Dit bijzondere gevecht laat zich dan ook lastig voorspellen. Des te meer reden om te gaan kijken. Helaas is het nog maar de vraag of dat mogelijk is. Op het moment van schrijven is nog niet bekend of het gevecht tussen Hafthor Björnsson en Eddie Hall in Nederland wordt uitgezonden.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.