Pim Jansen
Pim Jansen Gezondheid 31 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

The Mountain uit Game of Thrones onherkenbaar na afvalrace XL

Het IJslandse krachtbeest Hafþór Júlíus Björnsson, beter bekend als ‘The Mountain’ uit de serie Game of Thrones, is nauwelijks nog te herkennen. Voor een naderende bokswedstrijd is de voormalige sterkste man ter wereld behoorlijk afgevallen. Wees gerust, de spieren zijn er nog.

Björnsson is 2,06 meter lang en zijn enorme massa was een direct product van zijn trainingsschema voor de jaarlijkse World’s Strongest Man Contest, die hij in 2018 won. Deelnemers eten tot 10.000 calorieën per dag om extreme gewichten te tillen. Maar sinds 2020 heeft The Mountain het roer omgegooid.

Afvallen als The Mountain uit Game of Thrones

Met dit dieet verloor Björnsson al 50 kilo in aanzienlijke tijd. Maar de 155 resterende kilo’s en vooral het vetpercentage waren de IJslander nog te veel. De acteur is een complete transformatie ondergaan, maar het beestachtige uiterlijk is er nog.

Inmiddels zijn er nog een paar extra kilo’s af en is hij vooral droger getraind dan ooit. De spieren zijn er nog, dus ver is hij niet meer gezakt in gewicht. Volgens Core Sports weegt hij nu zo’n 150 kilo. Dat heeft hij bereikt door zijn dagelijkse inname aan calorieën met 4.000 te beperken en dankzij het eerder genoemde dieet. Ook nieuw voor hem: cardio, iets dat krachtsporters liever vermijden.

Hafþór Júlíus Björnsson vs. Eddie Hall

De reden van deze krankzinnige training is een bokswedstrijd tegen Eddie Hall, een Brit die The Mountain kent uit het World’s Strongest Man-circuit. Het gevecht werd aangekondigd als Heaviest Boxing Match in History, maar Hall haakte af wegens een blessure. Het boksevenement gaat overigens wel door. Nu bokst Björnsson onder de naam ‘Thor’ tegen wereldkampioen handjedrukken Devon Larratt. Ook geen zacht eitje, Larrat zat jarenlang bij de Canadese special forces.

Kijk hier hoe ‘The Mountain’, nog voor zijn poging tot afvallen, een MMA-lesje krijgt van een Nederlandse UFC-legende.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.