Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 9 dec 2020

Video: The Mountain krijgt lesje MMA van Nederlandse UFC-legende

Hafthor Bjornsson, beter bekend als The Mountain uit Game of Thrones, liet eerder dit jaar weten dat hij stopt met strongman wedstrijden. Na een aantal vervelende voorvallen is de IJslander klaar met het slepen van vrachtwagens en het gooien van stenen. Zijn nieuwe passie is vechtsport.

The Mountain heeft in 2021 al twee boksgevechten op de planning staan. Op 16 januari neemt hij het in een vriendschappelijk gevecht op tegen professioneel bokser Steven Ward. Dit is vooral om wat ervaring op te doen voor het grote gevecht later in het jaar. Hafthor Bjornsson neemt het dan namelijk op tegen zijn aartsrivaal uit de Strongman-wereld: Eddie Hall.

The Mountain krijgt MMA-training van Bas Rutten

Het wordt dus een jaar waarin boksen centraal staat, maar het lijkt erop dat The Mountain nog meer ambities heeft. Zo maakte deze spierbundel onlangs duidelijk dat hij ook interesse heeft in MMA. Hafthor Bjornsson vloog naar Boedapest om daar een aantal lessen te volgen. En die kreeg hij van niet de minste leraren, waaronder de Nederlandse UFC-legende Bas Rutten.

Voor wie het niet weet: Bas Rutten is volgens velen de beste UFC-vechter die ons land ooit gekend heeft. Hij is tot nu toe onze enige landgenoot die kampioen werd op het allerhoogste niveau. Daarnaast heeft zijn leverstoot, waarmee hij menig vechter ter aarde liet storten, inmiddels een legendarische status.

Hafthor Bjornsson leert de fijne kneepjes

In onderstaande video zien we Bas Rutten zijn IJslandse pupil de fijne kneepjes van het vak leert. Van de juiste traptechniek tot die befaamde leverstoot. Tot slot leert Rutten hem ook nog even hoe je een gevecht afsluit met een stevig oerkreet. Daarmee is deze MMA les voor The Mountain nog niet afgelopen. Vervolgens neemt Josh Palmer het over. Hij heeft een zwarte band Braziliaans Jiu Jitsu en helpt Hafthor Bjornsson met het vechten op de grond.

Begin van een nieuwe carrière?

Hoewel er nog genoeg ruimte is voor verbetering maakt The Mountain zeker geen slechte indruk. Ondanks zijn enorme formaat is hij verrassend lenig en sneller dan je misschien zou denk. Wie weet kan Hafthor Bjornsson met de juiste begeleiding nog voor een aantal interessante gevechten gaan zorgen. Niet alleen als bokser, maar ook in de MMA.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Video: The Mountain krijgt lesje MMA van Nederlandse UFC-legende
Sluiten