Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Sport 22 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Eddie Hall bewijst dat aartsrivaal The Mountain vals gespeeld heeft

In 2017 werd Eddie Hall uitgeroepen tot sterkste man op aarde. Toch had deze overwinning een nare bijsmaak. Dat had vooral te maken met de man die tweede werd. Hafthor Bjornsson, beter bekend als The Mountain uit Game of Thrones, voelde zich bestolen.

Hafthor Björnsson was het namelijk niet eens met de jurybeslissing en houdt tot de dag van vandaag vol dat hij de terechte winnaar was. Maar heeft de IJslandse spierbundel wel gelijk? Eddie Hall heeft het onderzocht en bewijst nu dat The Mountain inderdaad vals gespeeld heeft.

The Mountain ontmaskert

Eddie Hall is geen fan van Hafthor Björnsson en dat terwijl ze het vroeger prima met elkaar konden vinden. Volgens Hall is het succes The Mountain naar zijn hoofd gestegen. Sinds zijn optreden in Game of Thrones is hij een ster en wordt hij omgeven door ja-knikkers. Mensen geloven wat hij zegt omdat hij bekend is. Pijnlijk voor Eddie Hall, want zijn titel wordt nu constant in twijfel getrokken.

Onterecht zo blijkt. Eddie Hall heeft namelijk bewijs gevonden dat The Mountain in 2017 terecht werd teruggefloten. Het ging hierbij om de Viking Press. Een populaire wedstrijdoefening met een aantal duidelijke regels. De laatste poging van The Mountain voldeed niet aan deze regels en werd niet meegeteld. Hierdoor verloor hij van Eddie Hall.

Eddie Hall blijkt terechte winnaar

Hafthor Björnsson was het daar niet mee eens en vond dat hij besloten was. Onderstaande video bewijst dat dit niet het geval is. The Mountain heeft zelfs geluk gehad dat niet meer van zijn pogingen afgekeurd werden. Meerdere malen overtreedt hij één of zelf meerdere regels.

Eddie Hall hoopt dat met dit beeldbewijs er eindelijk een einde komt aan de controverse rondom zijn wereldtitel. Dat hij in 2017 inderdaad terecht tot winnaar uitgeroepen werd. Waar dankzij deze video in ieder geval geen einde aan komt, is de strijd tussen beide spierbundels.

The Mountain vs The Beast

Eddie Hall en Hafthor Björnsson zijn in constante strijd met elkaar. Zo pakte de man uit IJsland onlangs een prestigieus record af van zijn Britse aartsrivaal. Hafthor Björnsson brak namelijk het deadlift record van Eddie Hall. En het beste moet nog komen, want beide heren gaan elkaar binnenkort mogelijk letterlijk te lijf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eddie Hall bewijst dat aartsrivaal The Mountain vals gespeeld heeft
Sluiten