Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 3 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

La Casa de Papel seizoen 5 staat nu op Netflix, maar juich niet te vroeg

Na maanden wachten is het dan eindelijk zover: het vijfde en tevens laatste seizoen van de Spaanse Netflix-hit La Casa de Papel is vanaf nu te streamen. De inmiddels welbekende bankrovers hebben zichzelf in een bijna onmogelijke situatie gewurmd. Er is maar één manier om uit deze hel te ontsnappen, en dat is met heel veel wapengekletter. Zo blijt ook uit de nieuwste trailer.

Pas op ⚠️
Dit artikel bevat spoilers. Mocht je het vierde seizoen van La Casa de Papel nog niet gezien hebben, lees dan niet verder.


Het laatste seizoen van La Casa de Papel

Zoals je ongetwijfeld al weet, zit de bende van El Professor inmiddels al meer dan 100 uur opgesloten in de Spaanse bank. Al het goud is bijna omgesmolten en is het is tijd om weg te wezen. Dat gaat echter een enorme uitdaging worden, want El Professor is gevangen genomen door de koelbloedige Sierra en het leger is onderweg naar de Spaanse bank. Ontsnappen lijkt onmogelijk, vooral omdat ze het zonder Nairobi moeten doen.

Alle uitwegen zijn gesloten, maar er zal er vast nog wel eentje zijn. En als we de nieuwe trailer mogen geloven, dan is dit pad bezaaid met geweld. In de door Netflix gedeelde trailer zien we vooral hoe het leger de bank bestormt en zo de bende het vuur aan de schenen legt. De kogels vliegen je om de oren en overal zijn explosies. Nog nooit heeft de bende zo hard moeten strijden voor hun vrijheid.

Het slechte nieuws

Of het ze gaat lukken, kun je vanaf nu dus gaan beleven. Het eerste deel van La Casa de Papel seizoen vijf staat nu op Netflix. Je krijgt dus niet in in één keer alle tien afleveringen voorgeschoteld. In tegenstelling tot voorgaande seizoenen wordt het slotstuk in tweeën geknipt. Het tweede deel van La Casa de Papel seizoen vijf verschijnt een aantal maanden later. 3 december om precies te zijn. Waarom het laatste seizoen in twee delen komt, lees je hier.

Netflix voegt The Office en Seinfeld toe: zo lang duurt het om te bingen

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.