Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 17 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Koreaanse wraakthriller is de Netflix-serie waar iedereen over praat

En weer is het een Zuid-Koreaanse serie die is uitgegroeid tot wereldwijde hit op Netflix. Ditmaal wraakthriller The Glory, een show vol emoties die alle kanten op vliegen. Sinds deel 2 is verschenen, bingewatcht de wereld er massaal op los.

Zuid-Koreaanse films en series zijn al een tijd lang razend populair. Parasite (2022) won een Oscar, Squid Game de meest gestreamde Netflix-serie ooit en in het kielzog verscheen nog een reeks steengoede series. Zelfs een opmerkelijke real-life versie van Squid Game werd een hit, al volgde al snel enige controverse.

Koreaanse wraakthriller The Glory op Netflix

Nu hoor je waarschijnlijk zoā€™n beetje iedereen om je heen over The Glory, als je het over films en series hebt. Deze in Zuid-Korea gemaakte wraakthriller gaat over Moon Dong-eun, een vrouw die op de middelbare school gruwelijk misbruik heeft overleefd. Jaren later zet ze een wraakplan in werking, om de daders te laten boeten voor hun misdaden.

De zoektocht naar wraak en de daaropvolgende acties zijn zeer bevredigend als kijker. De manier hoe dit tot stand komt is origineel. Heeft een beetje van een uitgekiend plan dat je in films over grote roofovervallen ziet. De volwassen Moon Dong-eun wordt in The Glory gespeeld door Song Hye-kyo, de jonge versie door Jung Ji-so. Laatstgenoemde ken je wellicht als Park Da-hye uit Parasite.

100% op Rotten Tomatoes

Op 11 maart 2023 verscheen een reeks nieuwe afleveringen en sedertdien staat de serie fier bovenaan de lijst met best bekeken series op Netflix wereldwijd. In Nederland moet de Koreaanse wraakthriller overigens nog You en Outerbanks voor zich dulden.

Het staat in ieder geval buiten kijf dat The Glory een heerlijke serie is. Niet voor niets scoort de Netflix Original op Rotten Tomatoes 100% op onder filmrecensenten en 97% onder het publiek. Dat is echt ongekend hoog. Op IMDb scoort de hit uit Zuid-Korea een rating van 8 uit 10.

The Glory is nu te streamen op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.