Robert Kroes
Robert Kroes Geld & Carrière 1 aug 2022
Leestijd: 11 minuten

Koersverwachting week 31: winstkansen en spannende vrijdag

Net als elke maandag blikken we ook vandaag met onze koersverwachting vooruit op de te verwachten prijzen van belangrijke beleggingen. Welke factoren hebben invloed en wat is de prijsverwachting voor beleggingen op basis van technische analyses? Je leest het in onze koersverwachting!

Inmiddels is het recept wellicht bekend. We beginnen met een inventarisatie van de fundamentele factoren en de beursagenda om te zien welke factoren de prijzen van beleggingen beïnvloeden. Daarna maken we per belegging een reality-check op onze koersverwachting van vorige week.

Als we weer up-to-date zijn bekijken we of er fundamentele factoren per belegging zijn die de prijsverwachting kunnen beïnvloeden. Daarna analyseren we de oscillatoren en gebruiken we technische trendanalyses om de koersverwachting voor de komende week per belegging compleet te maken. Tot slot delen we per belegging de bevestigde (ver)koopsignalen. Ter afsluiting van het artikel laten we zien hoe iedereen winnend kan beleggen met paper trading.

Zoals altijd maken we voor al onze prijzen, analyses en vergelijkingen gebruik van de koersen zoals deze vóór opening van de AEX op de digitale koersenborden genoteerd stonden.

Algemene economische fundamentele factoren week 31

Er zijn uiteraard wat doorlopende punten van zorg, zoals de Covid-19 en apenpokkenpandemie. Ook de situatie in Rusland hangt nog boven de markt, maar in het algemeen is de stemming optimistisch. Het rentebesluit van de FED (dat volgens verwachting de rente met 0,75% verhoogde) zorgde voor een positieve stemming. De teruglopende angst voor een recessie en de afvlakkende prijsstijgingen dragen bij aan de stemming.

Toch blijft het balanceren, want aanstaande vrijdag komen de Amerikaanse banencijfers vrij. Als deze boven verwachting zijn biedt dit mogelijkheden voor de FED open om sterker in te grijpen bij een volgend rentebesluit. Tot slot zitten we nog midden in het cijferseizoen. Hoewel deze tot nu toe positiever zijn dan vooraf gedacht kunnen bekendmakingen zeker invloed hebben op de koersen.

Beursagenda en beleggingsagenda week 31

We beginnen de week met de Europese S&P Global Manufacturing PMI (over juli) en werkeloosheidscijfers (over juni). Uit Amerika verwachten we de S&P en ISM indexen (over juli) en cijfers over de bouwsector (over juni).

Dinsdag publiceert men in Amerika de Redbook index en cijfers over de autoverkopen (over juli).

Woensdag volgen er uit Europa meer S&P indexen (over juli), maar ook de producentenprijsindexcijfers en cijfers over de retail-verkopen (Beide over juni).

Donderdag presenteert Europa het Economisch bulletin. Vanuit Amerika krijgen we de eerste werkeloosheidscijfers (per 29 juli) en de goederen- en diensten handelsbalansen (over juni).

Vrijdag verwachten we het belangrijke banenrapport uit Amerika (over juli) en cijfers over het consumentenkrediet (over juni).

Op de crypto-agenda zien we geen items die de cryptomarkt kunnen beïnvloeden.

Met onze koersverwachting blikken we vooruit op de prijzen van beleggingen ter input voor jouw eigen onderzoek naar de financiële markten. Daar zijn natuurlijk ook andere bronnen voor beschikbaar zoals de Weekblik van de De Telegraaf.

Analyse AEX aandelen week 30

Wij voorzagen voor de afgelopen week een neutrale tot licht positieve week. Dit bleek te kloppen en was zelfs voorzichtig. De AEX-index steeg met 3,59%.

Daarnaast zagen we een aantal bevestigde (ver)koopsignalen. Deze delen we hier opnieuw met de actuele resultaten over de afgelopen week. De bevestigde koopsignalen waren voor: Geojunxion NV (GOJXN) +5,62%, JDE Peets (JDEP) +3,58%, Morefield Group (MORE) +13,89% en Nedap (NEDAP) -4,78%.

De bevestigde verkoopsignalen waren voor: Envipco (ENVI) +11,97%, Esperite (ESP) -2,91% en IEX Group N.V. (IEX) -0,65%.

Nu we weer op de hoogte zijn van de stand van zaken blikken we vooruit naar de te verwachten AEX prijzen in week 31.

De AEX-verwachting voor week 31

Om de prijzen voor de AEX-aandelen in te kunnen schatten analyseren we eerst of er naast de algemene fundamentele factoren ook specifieke fundamentele factoren zijn die de prijzen kunnen beïnvloeden. Daarna maken we de technische trendanalyses en analyseren we de oscillatoren om tot onze AEX beursverwachting voor week 31 te komen. Tot slot delen we de bevestigde (ver)koopsignalen op basis van onze analyses. Daarbij maken we de slag om de arm dat marktontwikkelingen gedurende de week, maar ook presentaties van jaarcijfers deze technische analyses kunnen  overrulen.

Fundamentele analyse AEX-aandelen week 31

Vandaag verwachten we de halfjaarresultaten van Heineken NV en Heineken Holding NV. Ook verwachten we vandaag een update over de EMU schuld van Nederland.

Dinsdag volgen de halfjaarresultaten van Ordina NV, Koninklijke DSM NV (voor beurs) en Just Eat Takeaway.com NV (na beurs). Ook publiceert OCI NV haar resultaten over het tweede kwartaal. Daarnaast worden de rente, wisselkoersen en rentetermijnstructuur over juli bekend.

Woensdag verwachten we de halfjaarresultaten van Wolters Kluwer NV en JDE Peet’s N.V. en de resultaten over het derde kwartaal vaan TIE Kinetix NV.

Donderdag vervolgen we het cijferseizoen met de halfjaarresultaten van IMCD NV, SBM Offshore NV, Galapagos NV, Intervest Offices & Warehouses NV, Pharming Group NV, Fagron NV en de resultaten over het tweede kwartaal van Veon LTD, ING Group NV en Euronav NV. Daarnaast volgen voor beurs de inflatiecijfers in Nederland in juli en tijdens beurs de consumentenprijsindexcijfers over juli.

We zien dus dat het cijferseizoen in volle gang is. Aangezien tegenvallende of juist zeer positieve cijfers de markt kunnen beïnvloeden houden we een slag om de arm bij de technische analyses voor de AEX in de komende week.

Technische analyse AEX-aandelen week 31

De technische trendanalyses voor de AEX-index tonen een sterk koopsignaal. De oscillatoren zijn neutraal.

Koersverwachting AEX week 31

Op basis van het positieve sentiment en de resultaten van de afgelopen week (die positiever waren dan de oscillatoren) handhaven wij onze neutrale tot licht positieve prijsverwachting.

Tot slot delen we ook de komende week de bevestigde (ver)koopsignalen per aandeel op basis van de technische analyses. Zoals gezegd kunnen bekendmakingen van cijfers de koersen sterk beïnvloeden, waardoor deze afwijken van de signalen op basis van de technische analyses.

De bevestigde koopsignalen zijn voor: Koninklijke Ahold Delhaize (AD), ASR Nederland (ASRNL), Boskalis Wesminster (BOKA), Corbion (CRBN), CTAC (CTAC), Koninklijke DSM (DSM), Ebusco Holding NV (EBUS), European Healthcare Acquisition and Growth Company (EHCS), Hedosophia European Growth (HEGA), Heineken Holding (HEIO), Holland Colours (HOLCO), Hydratec gewone aandelen (HYDRA), Inpost SA (INPST), Morefield Group (MORE), NN Group (NN), Koninklijke Porceleyne fles (PORF), SBM Offshore (SBMO), SIF Holding (SIFG) en Vam Investment Shares (VAM).

De bevestigde verkoopsignalen zijn voor: CM.COM (CMCOM), DGB Group NV (DGB), Esperite (ESP), Galapagos (GLPG), Kendrion N.V. (KENDR), Lavide Holding (LVIDE) en Pharming Group (PHARM).

Inmiddels zien we dat de AEX met een klein verlies geopend is, maar inmiddels winst noteert.

Analyse index-futures week 30

Voor de index-futures voorzagen wij vooral op basis van de oscillatoren een neutrale koersverwachting. Dit was te voorzichtig. Alle index-futures noteerden een positief resultaat. De E-mini S&P Midcap 400 futures (EMD1!) noteerden met +4,38% het hoogste rendement.

Koersverwachting index-futures week 31

Voor de komende week tonen de technische trendanalyses uitsluitend (sterke) koopsignalen. De oscillatoren tonen alleen een verkoopresultaat voor de E-mini S&P Midcap 400 futures (EMD1!) en zijn verder neutraal. Nu de markt beter presteert dan de oscillatoren aangeven noteren wij een (licht) positieve prijsverwachting voor de index-futures in de komende week.

Analyse Nederlandse staatsobligaties week 30

Wij noteerden een neutrale tot licht positieve week voor de Nederlandse staatsobligaties. Dit bleek te kloppen en wellicht zelfs wat voorzichtig. Het hoogste rendement was namelijk liefst 6,02% voor de Nederlandse staatsobligaties met looptijd van 30 jaar. We zien daarbij wederom het beeld dat het rendement oploopt naar mate de looptijd langer is.

Koersverwachting Nederlandse staatsobligaties week 31

De technische trendanalyses tonen de komende week een neutraal signaal voor de staatsobligaties met looptijd van 1 maand. De Nederlandse staatsobligaties met looptijd van 3 en 6 maanden krijgen ene sterk verkoopsignaal. Voor alle langere looptijden zien we alleen (sterke) koopsignalen.

De oscillatoren bevestigen het verkoopsignaal voor de Nederlandse staatsobligaties met looptijd van 3 maanden. Ook bevestigen zij de koopsignalen voor de looptijden van 4, 5 en 10 jaar. Voor het overige zijn de oscillatoren neutraal. Ook hier blijven wij iets positiever en noteren we een (licht) positieve prijsverwachting.

Nu kun je om veel redenen beleggen. Een van die redenen kan pensioenopbouw zijn, maar weet jij eigenlijk hoeveel geld je moet hebben om van een goed pensioen te genieten?

Analyse prijs goud en olie week 29

Voor de goudprijs noteerden we een neutrale koersverwachting en voor de olieprijs een neutrale tot licht negatieve koersverwachting. Dit was voor de olieprijs te optimistisch. Deze steeg namelijk met 2,89%. Voor de goudprijs waren we juist te voorzichtig. Deze steeg namelijk met 3,18%.

Koersverwachting prijs goud en olie week 31

Voor de komende week zijn de oscillatoren voor de olieprijs neutraal, terwijl de technische trendanalyses een verkoopsignaal tonen. Wij handhaven daarmee onze neutrale tot licht negatieve koersverwachting.

Voor de goudprijs tonen de oscillatoren verkoopsignalen, terwijl de technische trendanalyses neutraal zijn. Nu de markten iets beter presteren dan de oscillatoren indiceren handhaven we onze neutrale koersverwachting.

Analyse FOREX week 30

Voor de FOREX noteerden we een neutrale koersverwachting. Dit bleek te voorzichtig. De meeste FOREX noteerden namelijk een winst en de anderen bleven neutraal. Het grootste verlies waas voor de Turkse Lira futures (TRL1!) met -0,54%. De grootste winst was met +5,54% voor de Braziliaanse Real Futures met + 5,54%.

FOREX koersverwachting week 31

Voor de komende week tonen zowel de oscillatoren als de technische trendanalyses weinig neutrale signalen. Het lijkt daarmee een volatiele week te zijn. Aangezien er op basis van de individuele FOREX geen bevestigde verkoopsignalen zijn noteren we een neutrale tot (licht) positieve FOREX koersverwachting voor de komende week.

De bevestigde koopsignalen zijn voor de: Japanse Yen (E-mini) Futures (6J1! en J71!), Braziliaanse Real Futures (6L1!), Zwitserse Frank (mini) Futures (6S1! en MSF1!).

Er zijn geen bevestigde verkoopsignalen.

Prijsontwikkeling Bitcoin en top 25 cryptomunten week 30

Vanmorgen is de cryptomarkt negatief geopend. De Bitcoin (BTC) verliest 1,39% en de koersen van de meeste andere crypto uit de top 25 zijn ook negatief. Het grootste verlies is met -7,67% voor Ethereum Classic (ETC). Er zijn wel enkele crypto die een winst noteren. Polkadot (DOT) noteert met + 7,08% het grootste resultaat.

Desondanks was het een positieve week en maand voor Bitcoin (BTC) en de andere crypto. Over de afgelopen week zien we vooral groene cijfers. Leo Token (LEO) was met -2,68% de grootste uitzondering op de regel. De hoogste winst was met + 41,96% voor Ethereum Classic (ETC). De Bitcoin (BTC) noteerde + 2,56%.

Over de laatste 30 dagen noteerde de Bitcoin (BTC) met + 19,51% een beduidend hoger resultaat. Ook hier zien we Leo Token (LEO) met een verlies vaan 12,27% als grootste uitzondering op de regel. De hoogste winst was met + 148,74% voor Ethereum Classic (ETC), maar er waren veel hoge rendementen te noteren.

Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle resultaten en alle live Bitcoin (BTC) en cryptoprijzen analyseren.

Bitcoin en crypto koersverwachting week 31

Voor de komende week is het vooral de vraag of de Bitcoin (BTC) door kan zetten naar een bullish trend. Ook is het de vraag of de andere cryptomunten hun positieve trend vol kunnen houden in aanloop naar de Ethereum (ETH) Merge uitrol (in september) en Cardano (ADA) Vasil hard fork (na uitstel nu nog zonder datum in augustus gepland).

Uiteraard houden we je daarover ook de komende week op de hoogte met onze dagelijkse Bitcoin lunch en crypto update die je kunt lezen op onze zustersite WANT.nl.

Overigens gaan er zelfs mensen naar de vuilnisbak om Bitcoin (BTC) te verdienen. Hoe dat zit lees je hier.

Iedereen kan winnen met de koersverwachting en paper trading

Met onze koersverwachting bieden we je inzicht in de te verwachten prijsontwikkeling. Daar kun je direct jouw voordeel mee doen als je meedoet aan de paper trading competities van onze collega’s van virtueel beleggen.

Inmiddels is de paper trading competitie over juli afgelopen. Felicitaties en eeuwige roem zijn er natuurlijk voor de winnaar van de crypto paper trading competitie:

  • Cryptohopper Hero hopper abonnement twv. $ 99,-: ‘fietsbel’

en de winnaars van de beleggers paper trading competitie:

  • EUR 50,- contant: ‘Kcirtap’
  • EUR 35,- contant: ‘CeP’

De prijzenpot voor de paper trading competities in beleggen en crypto voor augustus zijn weer goed gevuld met mooie prijzen en cash geld voor de nummers 1,2 en 3 in beide competities, mede mogelijk gemaakt door Cryptohopper en Bitvavo. Meedoen is gratis en financieel risicoloos, de prijzen zijn echt. Inmiddels kun je meedoen met de nieuwe paper trading competities voor beleggingen en crypto over de maand augustus. Wil jij GRATIS meedoen? Dat kan als je je nu gratis aanmeldt!

Meer weten over beleggen?

De bijdragen ‘koersverwachting’ en ‘achter de koersverwachting’ komen tot stand in samenwerking met onze onafhankelijke partner koersverwachting.com. Zij bieden elke dag het laatste nieuws over koersverwachtingen en investeringen. In onze rubriek ‘money & career‘ zie je al onze artikelen over geldzaken en werk. Tot slot vind je op WANT.nl dagelijks de laatste updates over Bitcoin en andere cryptocurrency.
Alle koersverwachtingen komen tot stand op basis van data van: Tradeincrypto.comWANT.nlKoersverwachting.com en Tradingview.com.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.