Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 24 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

KFC onthult krachtige Playstation 5-killer die ook je kip verwarmt

Wat marketing betreft kunnen een hoop concurrenten nog wat van fastfood-keten KFC leren. Het bedrijf weet telkens in het nieuws te komen met de meest bizarre stunts. Dit keer: een echte KFC-console die de vloer aanveegt met de Playstation 5. Oh ja, en je kipnuggets verwarmt. Ook belangrijk.

De Amerikaanse keten heeft samen met PC-boer Cooler Master de ‘KFConsole’ ontwikkeld. Het gaat om een high-end gaming-pc met daarin onderdelen van Intel en Asus. Volgens de fastfood-keten kan de krachtige machine de nieuwste games in 4K spelen met 240 frames per seconde.

KFConsole verslaat Playstation 5

Prestaties waar eigenaren van een Playstation 5 en Xbox Series X enkel van kunnen dromen. Oh ja: virtual reality games vormen ook geen uitdaging voor de KFConsole. Alsof dat nog niet genoeg was om op te vallen hebben Coolermaster en KFC een extra feature ingebouwd.

De computer gebruikt namelijk de door de componenten geproduceerde hitte om je kip warm te houden. Nee, het is geen 1 april: de PS5-killer heeft een ingebouwde chicken chamber die ervoor zorgt dat je bij KFC bestelde kip warm blijft. Of je McDonalds-burger, ze komen het niet bij je thuis controleren.

“Deze machine is in staat om games te runnen met de beste specificaties, maar ook om je maaltijd warm te houden zodat je ervan kunt genieten tijdens je game-ervaring … wat wil je nog meer?” aldus Mark Cheevers, de public relations- en social-media-baas bij KFC Engeland en Ierland. “Als Sony of Microsoft tips willen over hoe ze de volgende keer een chicken chamber kunnen ontwerpen voor hun consoles, kunnen ze contact opnemen”.

KFC KFConsole Playstation 5
🥠 (Bron: KFC / Coolermaster)

Marketingstunt of echte PC?

Stephen James, de wereldwijde PR- en influencer-manager bij Cooler Master: “Toen we werden benaderd door KFC Gaming om de KFConsole te maken, grepen we de kans om mee te doen en deel te nemen aan de console-oorlog.” Hij voegde eraan toe: “De KFConsole is op maat gemaakt met de gamer in gedachten. Het laatste wat we willen is dat iemand honger lijdt tijdens het spelen!”

Het geheel is gebaseerd op de iconische vorm van de bucket waarin je bij de keten je kip krijgt. Het gaat hier natuurlijk om een marketingstunt, maar Coolermaster en KFC doen het lijken alsof je de KFConsole binnenkort echt kunt gaan kopen. De kans dat we volgend jaar massaal hierop Fifa zitten te spelen, is uiteraard klein. Sony hoeft zich voorlopig geen zorgen te maken. Waarschijnlijk blijft het bij een zeer beperkte oplage.

Check hier de officiële productpagina van KFC’s Playstation-killer. Wie weet komen er daadwerkelijk een aantal exemplaren beschikbaar als collector’s item. Wordt vervolgd!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.