5 heerlijke kerstfilms die je nu op Videoland streamt

Nog meer dan de afgelopen jaren gaan we kerstfilms kijken tijdens kerst. Om toch een beetje dat kerstgevoel te vangen en omdat we tijd over hebben door een gebrek aan familieverplichtingen. Dit is onze top 5 van 2020 op Videoland.

Mocht je geen Videoland hebben, check dan deze top 7 nieuwe kerstfilms uit 2020 op Netflix.

Kerstfilms op Videoland

Videoland wordt een steeds populairdere streamingdienst in Nederland. Wat vroeger de videotheek was, is nu een digitaal serie- en filmparadijs. Dit zijn onze favoriete kerstfilms op het platform. En ja, op zijn tijd houden we van cheesy en romantiek.

1. The Holiday

Deze kerstfilm is wat betreft romcoms onze all time favourite. De Amerikaanse Amanda Woods en de Engelse Iris ruilen rond kerst en oud en nieuw twee weken van huis. Beide vrouwen, die een totaal verschillend leven leiden, zijn teleurgesteld in de liefde, maar vinden in hun tijdelijke woning hun geluk. Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law en Jack Black gaan er ook tijdens de komende kerst weer voor zorgen dat er niets van ons testosteron overblijft. The Holiday staat sinds kort op Videoland. Kijk hier.

2. Christmas at the Plaza

Historicus Jessica wordt ingehuurd door het überluxe Plaza Hotel in New York. Samen met etaleur Nick mag ze een tentoonstelling maken over de geschiedenis van de kerstviering in het hotel. De grote retorische vraag in dit soort kerstfilms: zou er iets bloeien tussen de twee? We gaan niets spoileren. Kijk hier.

3. Write Before Christmas

We blijven in de hoek van de romantische komedies, zoals je hier leest één van onze guilty pleasures. Write Before Christmas gaat over Jessica, die vlak voor kerst is gedumpt door haar partner. Ze besluit vijf mensen die haar leven hebben veranderd een kerstkaartje te sturen. Een van hen is haar oude muziekleraar. Vorig jaar een van de poulairste kerstfilms op Netflix, nu staat hij op Videoland. Kijk hier.

4. Kerst met de Kuijpers

Als je niet genoeg hebt aan kerstfilms, dan kom je uit bij een kerstserie. Ook die staat op Videoland, en wel een Nederlandse. De vijfdelige serie Kerst me de Kuijpers speelt zich in het huis van Marja Kuijpers. Haar man is drie jaar geleden overleden, en elk jaar viert ze traditiegetrouw kerst met haar zoons Frank en Casper en hun gezinnen. Dit jaar hebben de zoons andere plannen, wat Marja stiekem erg goed uitkomt. Ze heeft namelijk een nieuwe vriend waar haar zonen nog niets van afweten. Je voelt waar dit naartoe gaat. Leuke serie met een geweldige cast.

5. De Nieuwe Garde – Kerstspecial

We sluiten het rijtje kerstfilms op Videoland af met een documentaire voor de foodies onder ons. De jonge en veelbelovende Nederlandse chefs van de Nieuwe Garde komen samen om kerst te vieren. En om mooie kerstgerechten voor elkaar te maken. Ieder gerecht is ‘sterwaardig’. De chefs beoordelen elkaars creaties. Wie maakt het beste gerecht van de Nieuwe Garde? Kijk hier.

Toegegeven, Netflix heeft een groter aanbod voor kerstliefhebbers dan Videoland. En ben je meer van de klassieke kerstfilms, check dan deze top 7 op Disney+.

Reageer op artikel:
5 heerlijke kerstfilms die je nu op Videoland streamt
Sluiten