Pim Jansen
Pim Jansen Auto's 10 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Kanye West voelt zich Batman en onthult zijn nieuwe auto: Yemobile

‘Wat Batman heeft, dat wil ik ook.’ Zoiets moet Kanye West gedacht hebben toen hij op zoek ging naar een nieuwe auto. Ye, zoals de rapper tegenwoordig genoemd wil worden, heeft een BAC Mono gekocht. Die is direct omgedoopt tot de Yemobile.

Zijn nieuwe vriendin Julia Fox zal ongetwijfeld beteuterd hebben toegekeken toen Kanye West in zijn nieuwe speeltje kwam aanrijden. Te weten dat de BAC Mono een eenzitter is.

Yemobile, de nieuwe auto van Kanye West

Zoals gezegd is de Yemobile een BAC Mono, van de Britse supercarfabrikant Briggs Automotive Company. De auto van Ye werd voor het eerst gedeeld door kameraad en collega-muzikant DJ Akademiks.

Goed, de specificaties. De nieuwe generatie van deze supercar beschikt over een 2,3 liter viercilinder Mountune-motor met 332 pk. Dankzij het lichte gewicht van 580 kilogram sprint de Yemobile in 2,7 seconden vanuit stilstand naar de 100 kilometer per uur. De topsnelheid van de BAC Mono ligt op 274 kilometer per uur. Prima wagentje voor op het circuit.

Wat kost zo’n BAC Mono?

Dan nog de prijs. Deze editie van de Bac Mono heeft een startprijs van 193.600 euro. Wat Kanye West exact heeft betaald voor zijn Yemobile is niet bekend. Feit is dat het voor hem natuurlijk een schijntje is. Lees hier meer over het type auto.

paris fashion week, kanye wets, parijs, julia fox
Kanye West en Julia Fox arriveren in Parijs (Afbeelding: Getty)

Een andere auto die Kanye West onlangs kocht, is een V-klasse Mercedes-Benz, een busje met Maybach-styling. In tegenstelling tot de Yemobile kan hij hierin wel Julia Fox oppikken voor hun dates, die ze het liefst in matchende outfits doen.

Baas boven baas

De wagens van Kanye West halen het niet bij de nieuwste aanwinst van zijn vriend en collega-rapper Jay-Z. Die kocht vorig jaar, samen met zijn vrouw Beyoncé, de duurste auto ooit. Neem een kijkje in de betreffende Rolls-Royce, die voor het stel op maat is gemaakt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.