Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 9 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

James Bond is terug met eerste beelden nieuwe serie

James Bond is terug. In november gaat een gloednieuwe 007-serie van start op Amazon Prime Video. Een mijlpaal voor de franchise. Maak kennis met 007: Road to a Million en, vooral, Brian Cox!

Terwijl er druk gespeculeerd wordt over wie Daniel Craig gaat opvolgen en het er steeds meer op gaat lijken dat Christopher Nolan de volgende film gaat regisseren, staat de nieuwe James Bond al voor de deur.

007: Road to a Million

Fans van de franchise hebben namelijk dit jaar al een serie om naar uit te kijken, met niemand minder dan Succession-ster Brian Cox in de hoofdrol. Ja, Logan Roy, het angstaanjagende familiehoofd uit de hitserie van HBO.

Hij is de presentator van 007: Road to a Million, een ambitieus nieuw project van Amazon, de kersverse eigenaar van de filmrechten omtrent de Bond-franchise.

James Bond 007 road to a million AMazon Prime Video trailer
(Afbeelding: Amazon)

Cox bepaalt het lot van de deelnemers van de show, die een Bond-waardige race rond de wereld gaan maken, in de hoop een geldprijs van 1 miljoen pond te winnen. Daarbij komen uiteraard een hoop 007-geïnspireerde bestemmingen voorbij, waaronder de Schotse Hooglanden, Venetië en Jamaica.”

Brian Cox als schurk

Er zijn negen koppels van ‘wannabe James Bonds’ die uitdagingen aangaan die geïnspireerd zijn op de iconische spion. Onderschat Cox ook niet, want hij gaat het ze niet makkelijk maken als de schurk van het spel. “Het enige wat hen in de weg staat ben ik”, zegt hij.

Dat wil je natuurlijk niet van ons horen, maar in de prachtige, imponerende stem van Cox zelf. Gelukkig hebben we goed nieuws voor je, want Prime Video heeft zojuist een eerste trailer uitgebracht voor 007: Road to a Million.

Sommige 007-fans betreuren dat James Bond anno 2023 ook dit soort reality-projecten voorbrengt. In een wereld van uitgemolken franchises was 007 juist de grote uitzondering: eens in de zoveel jaar kregen we een film, en daar moesten fans het mee doen. Amazon gaat daar dus verandering in brengen, for better or worse.

Mijlpaal voor James Bond en Prime Video

Hoe dan ook wordt het een mijlpaal voor de franchise. Dit is namelijk de eerste keer dat EON Productions toestaat dat de IP gebruikt wordt voor ongescripte televisie. Vooralsnog lijkt het erop dat Amazon die kans niet gaat vergooien met goedkope troep, en Brian Cox is natuurlijk een held.

Op 10 november gaan we ontdekken of 007: Road to a Million een waardige zoethouder wordt terwijl we wachten op de volgende échte James Bond. Vanaf dan kun je de show namelijk streamen op Prime Video.

Lees in de tussentijd wat de echte James Bonds van Nederlands verdienen bij de AIVD. Of check een recent uitgekomen Bond-verhaal dat menig Bond-film weet te overtreffen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.