Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 17 mrt 2021
Leestijd: 4 minuten

Zo vind je de ideale jeans voor jouw lichaamsbouw

Met de juiste jeans lijk je langer, breder of slanker dan je bent. Maar hoe weet je of jouw lichaam beter af is met een skinny, straight of juist loose fit? Wij zetten ’t voor eens en altijd op een rijtje voor je.

Eerst waren het de skinny’s, toen kwamen de opgerolde pijpen om de hoek kijken en dit seizoen zien we de broeken steeds losser worden. Alles leuk en aardig, maar niet bij iedereen staat elk model even mooi. Welke broek jou het beste staat, hangt onder meer af van je lengte en je lichaamsbouw.

Bang dat een bepaald model uit de mode raakt, hoef je niet te zijn. De basismodellen van Levi’s zijn allemaal tijdloos. Schaf in ieder geval nooit een jeans aan omdat -ie er op de foto of bij een vriend cool uitziet. Je wil namelijk niet dat een broek delen van je lichaam accentueert waar je juist níet de aandacht op wil leggen. Volg liever onderstaande guide en ontdek welk model jeans het beste in je naar voren haalt.

Slim fit: perfecte jeans als je lang bent

Een slim fit jeans is recht en heeft een vrij smalle pasvorm, maar zit niet zo strak om je benen als een skinny jeans. Als je niet al te breed bent gebouwd, is dit de ideale jeans voor jou.

Heb je heel gespierde bovenbenen, kijk dan goed of het model genoeg stretch heeft om lekker te zitten. Pluspunt aan dit model is dat hij mooi over je schoen valt. Of je nu gaat verhuizen of een dag naar kantoor gaat: met een mooie slim fit sla je nooit de plank mis.

1

Skinny fit: voor een slanke lichaamsbouw

De skinny’s zijn nog altijd niet weg te denken uit ons straatbeeld. Toch komt niet iedereen er goed mee weg. Heb jij een slank postuur? Dan is dit de broek voor jou.

Wil je casual voor de dag komen, dan combineer je ‘m met een ruimvallend shirt en sneakers. Maar heb je een zakelijke afspraak, dan kan -ie ook heel goed met nettere schoenen en een jasje. Het strakke model benadrukt je lengte, dus je lijkt er ook nog eens iets langer door.

Tapered fit: ideaal voor gespierde bovenbenen

De tapered fit jeans loopt taps toe naar de enkels en zit ruimer om de bovenbenen dan de slim fit. Ideaal als je heel gespierde bovenbenen hebt, want dan zit dit model heel comfortabel. Omdat de broek naar onderen toe smaller wordt, kleedt hij toch slank af.

Heb je relatief korte benen? Dan is dit niet de broek voor jou, zeker niet als het kruis wat laag valt. Je bovenlichaam lijkt hierdoor langer en je benen juist korter. Om die reden kun je dit model sowieso beter combineren met een trui of stoere jas dan met langere shirts. Zo krijgt je totale look wat meer ‘body’.

2

Straight: met een 501 zit je nooit fout

Levi’s 501 – need we say more? De straight jeans is het meest tijdloze model van allemaal. ‘Straight’ wil zeggen dat -ie van heup tot enkel recht naar beneden loopt. Je kunt spelen met de maat: draag ‘m wat losser voor een meer baggy look, rol de broekspijpen op in de zomer of ga juist voor een aansluitend model.

Je kunt in principe niet fout gaan met deze fit, maar zeker als je iets voller of breder bent, is dit een ideaal model. Je lijkt door de rechte pijpen wat langer en slanker. Vooral mooi met een shirt dat goed aansluit en niet al te wijd is, anders kan het totaalplaatje – afhankelijk van je lichaamsbouw – wat lomp ogen.

Boot cut: valt mooi op je schoenen

Het voordeel van een broek met een licht uitlopende pijp, zoals de Levi’s 527 slim bootcut, is dat hij mooi over je schoenen valt én optisch langer maakt. Dit model is bovendien wat losser om de bovenbenen, zodat je niet dat 70’er jaren effect krijgt met modellen die loeistrak om de heupen zitten en dan wijd uitlopen vanaf de knieën.

Een jeans met een licht bootcut-effect zal op het eerste gezicht vrij ‘straight’ ogen, maar net wat comfortabeler om je benen zitten. Zoek je een wat meer edgy look? Denim op denim mag, dus combineer ‘m met een goed spijkerjack dit voorjaar en je komt sowieso goed voor de dag.

1

Loose fit: relaxed met nineties vibe

Ben jij iemand die graag op de troepen vooruitloopt? Dan is de loose fit jouw model voor komend seizoen. Deze jeans geeft een casual, stoer en relaxed effect. Je kunt ‘m wat lager op de heup dragen voor een meer baggy effect.

Heb je vollere benen, dan is dit model sowieso ideaal. Mooi met een strakker aansluitend shirt, maar ook heel goed te combineren met een paar sneakers en een pufferjack.

In samenwerking met Levi's

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.