Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 10 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Met dit cadeau scoor je punten bij je (schoon)familie

Altijd leuk om cadeaus te krijgen met kerst, maar het is een aanrader om zelf ook niet met lege handen ten tonele te verschijnen. Een flesje wijn of champagne doet het altijd goed tijdens de feestdagen, maar wil je het iets origineler aanpakken, ga dan eens voor een mooie fles whisky. Geen kenner? No worries, met deze drie cadeaus scoor je gegarandeerd punten bij je (schoon)familie.

De ene whisky is de andere niet, dus om zeker te weten dat je met een goede aan komt zetten, is het belangrijk om allereerst voor een goed merk te kiezen. Glenfiddich is ‘s werelds bekendste single malt Scotch whisky. Niet zo gek, want het was de eerste distilleerderij die de wereld bekend maakte met single malt whisky. Daarmee zit je dus altijd goed.

Iconisch cadeau

Met ‘s werelds meest bekroonde single malt Scotch whisky kun je niet misgaan. De single malt van Glenfiddich heeft 12 jaar liggen rijpen op Amerikaans en Europees eikenhout. Vervolgens is de whisky in een eikenhouten ‘marrying tun’ gegoten om de kenmerkende subtiele smaak te creëren. Het resultaat: een whisky die fris, zacht en fruitig is, met een lange en zachte afdronk.

Deze 12 jaar oude single malt van Glenfiddich is een perfecte whisky om cadeau te doen aan de beginnende whiskyliefhebber. Speciaal voor de feestdagen is deze fles ook verkrijgbaar in een mooie giftpack.

Innovatief hoogstandje

Glenfiddich is vernoemd naar de vallei (‘Glen’) van het hert (‘fiddich’). Op elke fles staat daarom het iconische hert van Glenfiddich afgebeeld. De 15 jaar oude malt whisky van dit merk is een innovatief hoogstandje te noemen. Allereerst is de whisky afzonderlijk tot in perfectie gerijpt in maar liefst drie soorten vaten: Europees eikenhouten ex-sherryvaten, Amerikaans eikenhouten ex-bourbon vaten en vaten van nieuw Amerikaans eikenhout.

Vervolgens is de whisky overgeschonken in een gigantisch Solera-vat van 38.000 liter, geïnspireerd op de sherry-bodega’s uit Spanje en Portugal. Sinds 1998 is dit vat altijd minimaal voor de helft gevuld geweest met whisky, wat een unieke, complexe smaak geeft – met tonen van onder meer honing en warme kruiden. Een fantastisch cadeau voor de whiskykenner.

Perfect voor het 12-uur moment

Het was op z’n zachtst gezegd weer een bijzonder jaar, dus laten we er ook maar een bijzondere jaarwisseling van maken. We kunnen 2022 natuurlijk met champagne inluiden, maar als je iets aparters zoekt om cadeau te geven, dan is de Glenfiddich Grand Cru perfect.

Deze 23-jaar oude whisky (ideaal dus voor het 23e kalenderjaar van dit millennium!) is de laatste 4 maanden van zijn rijpingsproces op wel heel bijzondere vaten gerijpt: zeldzame ex-Cuvée vaten waarin Franse mousserende wijn heeft gerijpt. De uitkomst: een feestelijke whisky met smaaktonen van brioche-brood en sandelhout. Cheers!

In samenwerking met Glenfiddich

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.