Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 10 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Amandla Stenberg is de ster van een nieuwe Star Wars-serie

The Acolyte is een van de aankomende Star Wars-series op Disney+. De hoofdrolspeler van het project is onthuld door Disney+. Maak kennis met Amandla Stenberg.

De serie The Book of Boba Fett komt bijna uit. Het is na The Mandalorian de tweede live-action serie in het Star Wars-universum op Disney+. Daar blijft het zeker niet bij, want Disney wil nog veel meer titels brengen. Zo zien we dit jaar bijvoorbeeld ook nog de serie rond Obi-Wan Kenobi. Later moet ook The Acolyte komen. De makers van de serie hebben nu hun hoofdrolspeler gevonden.

Amandla Stenberg hoofdrolspeler in The Acolyte

Amandla Stenberg krijgt de hoofdrol in Star Wars: The Acolyte, meldt Deadline. Welk karakter ze gaat spelen is nog onbekend. Stenberg is nog niet zo bekend in Hollywood, maar dat gaat waarschijnlijk veranderen na deze rol. Ze speelde eerder onder andere in The Darkest Minds, The Hunger Games en The Eddy.

The Acolyte is een mystery-thriller die zich afspeelt aan het einde van het tijdperk van de High Republic. De serie neemt de kijker mee in een sterrenstelsel met vele geheimen en krachten van de dark-side. De naam Acolyte verwijst weer naar personen met force-krachten die leren van een ervaren Sith.

Het gaat nog wel even duren voordat de serie verschijnt, want de productie begint pas in 2022. Reken dus op minimaal 2023 voordat de show op Disney+ verschijnt.

Nog veel meer Star Wars op de planning

Er staat gelukkig nog heel veel Star Wars-content op de planning. In totaal zijn er zeventien films en series bekend. Volgend jaar komen naar alle waarschijnlijkheid Obi-Wan Kenobi, The Mandalorian seizoen 3 en Andor naar Disney+. Bij titels als Lando en Ahsoka is nog geen releasedatum bekend.

the acolyte, star wars serie, amanda stenberg, hoofdrolspeler

Wel zijn de uitzenddata voor The Book of Boba Fett bekend. De eerste aflevering is vanaf 29 december te zien. Daarna volgt elke week een nieuwe aflevering. De Star Wars-serie gaat meteen verder waar The Mandalorian is gestopt. In de scène na de aftiteling van de serie zien we hoe Fennec Shand en Boba Fett naar Tatooine reizen en daar de troon overnemen van Jabba the Hutt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.