Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 11 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Gaf deze Disney+-film ‘s werelds beste restaurant de fatale duw?

Tijd om werk te maken van die citytrip naar Kopenhagen om eindelijk een tafel te boeken bij Noma. Helaas sluit het beste restaurant ter wereld in 2024 de deuren. En volgens social media is dat allemaal de schuld van Disney+ en de satirische komedie The Menu. Dat is uiteraard een staaltje complotdenken light, maar de film raakt wel degelijk een gevoelige zenuw van de haute cuisine.

Is het nieuws aan je voorbij geglipt? René Redzepi, chef van het wereldvermaarde restaurant, heeft aangekondigd dat het vet van de soep is. Nochtans zijn er momenteel slechts 147 eettenten op de aardbol die zich de trotse eigenaar van drie Michelinsterren mogen noemen, waaronder Noma. Maar de torenhoge kwaliteitseisen en het harde keukenlabeur die dag in, dag uit nodig zijn om de kansen op de felbegeerde sterren gaaf te houden, hebben hun tol geëist.

En als we van social media mogen uitgaan, zijn Disney+ en The Menu daar verantwoordelijk voor.

‘Disney+ en The Menu sluiten de deuren van Noma’

In onze contreien speelt The Menu nog in de bioscoop, maar de film is ook te zien op Disney+. Het plot draait om een groep elitaire gasten die aankomen op een privé-eiland voor een diner in het sterrenrestaurant Hawthorne, geleid door een gekke en geniale chef.

Onder anderen Ralph Fiennes (Voldemort) en Anya Taylor-Joy (schaakkoningin) schitteren in deze satirische horrorkomedie die de draak steekt met prijzige en exclusieve restaurants zoals Noma. En toevallig (?) sluit het Deense etablissement net nu de deuren.

Twitter gaat los

Op Twitter lijdt het in ieder geval geen twijfel. René Redzepi moet wel een abonnement op Disney+ hebben. En dankzij een VPN heeft hij The Menu sowieso bekeken (die man heeft helemaal geen tijd voor de bioscoop natuurlijk).

De timing van Noma’s aankondiging is op zijn minst verdacht.

En in ieder geval lijkt The Menu in zijn satirische opzet ironisch genoeg geslaagd.

Hoe dan ook wijzen we Disney+ met een beschuldigende vinger aan.

Al moeten we toegeven dat we niet kunnen we wachten tot deze topserie eindelijk op het platform verschijnen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.