Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 5 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Netflix en HBO Max gaan 2023 ijzersterk beginnen met topseries

Er komen mooie maanden aan voor serieliefhebbers. Maak kennis met de eerste volledige trailers voor The Last of Us en The Witcher: Blood Origin, twee prestigieuze series van respectievelijk HBO Max en Netflix.

Na de kersverse recordbreker Wednesday zijn er deze winter nog genoeg grote series om naar uit te kijken. Zowel Netflix als HBO Max hebben een langverwachte show rondom een grote franchise klaar staan. Dat wordt gevierd met twee nieuwe volledige trailers.

HBO Max presenteert The Last of Us

Laten we aftrappen met The Last of Us. Dat is een gloednieuwe HBO Max Original, gebaseerd op de twee gelijknamige games van de studio Naughty Dog. Dezelfde studio die de Uncharted-games afleverde, die eerder dit jaar al verfilmd werden met Tom Holland als Nathan Drake.

Nu is de andere grote franchise van de geprezen ontwikkelaar aan de beurt: The Last of Us. Beide games binnen die reeks worden steevast in de top drie of vijf van beste games aller tijden gezet. Maar levert dat ook een goede televisieserie op?

Pedro Pascal (The Mandalorian) en Bella Ramsey (Game of Thrones) spelen respectievelijk Joel en Ellie. In de serie, die grotendeels het verhaal uit de eerste game zal volgen, zet Joel alles op alles om het tienermeisje een quarantainezone uit te smokkelen. Ellie is wellicht immuun tegen het virus dat een groot deel van de mensheid heeft uitgeroeid, maar niet iedereen is blij met de plannen van het onwaarschijnlijke duo.

Mooie verrassing voor fans

De eerste volledige trailer belooft in ieder geval veel goeds. De spanning zit er meteen lekker in, en bovendien krijgen fans van de games meteen een mooi cadeautje in de schoot geworpen: zowel Ashley Johnson als Troy Baker spelen een rol in de ambitieuze televisieserie. Zij zijn de stem- en motion capture-acteurs van Joel en Ellie in de games. Mooi detail. The Last of Us zal vanaf 15 januari op HBO Max te streamen zijn.

The Witcher: Blood Origin komt naar Netflix

We gaan van een postapocalyptische setting naar fantasy. Waar je voor The Last of Us de jaarwisseling af moet wachten, trakteert Netflix je in het geval van The Witcher nog deze maand op een spin-off.

Maak kennis met The Witcher: Blood Origin, een prequel-serie. De show speelt zich meer dan duizend jaar voor de reguliere serie af. Verwacht dan ook geen heldhaftige Henry Cavill. Toch wil je deze spin-off niet missen. De show vertelt namelijk onder andere het verhaal van het ontstaan van de allereerste prototype Witcher. We volgen de gebeurtenissen die ertoe leiden dat uiteindelijk de Conjunction of the Spheres plaatsvindt, het samensmelten van de werelden van elven, de mensheid en monster.

Klein beetje slecht nieuws

Dat klinkt groots en episch, en de eerste volledige trailer belooft dat we dat gaan krijgen ook.  Je kunt meer over de cast en het verhaal lezen in dit artikel. Alle vier de afleveringen zijn vanaf 25 december op Netflix te streamen. Vier, ja. Aanvankelijk kondigde de streamingdienst zes afleveringen aan, maar blijkbaar zijn de plannen gewijzigd. Ach, meer The Witcher is altijd welkom.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.