Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 28 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Het dieet van Jeremy Renner voor zijn rol als Hawkeye

Sinds deze week staan de eerste twee afleveringen van Hawkeye op Disney+. Benieuwd het dieet van acteur Jeremy Renner, om in shape te komen voor zijn rol? Dit was zijn voedingspatroon.

Jeremy Renner is geen onbekende voor de rol van Hawkeye. De inmiddels 50-jarige acteur is ook in de Avengers-films te zien als de Marvel-superheld. In een eat like-video van Men’s Healh USA vertelt hij dat hij de laatste jaren minder om zijn gewicht is gaan geven. Op dit moment eet hij vooral om zich energiek genoeg te voelen. Hij vertelt: “Ik heb veel strikte diëten gehad voor bepaalde rollen, maar naarmate ik ouder ben geworden, hoef ik niet meer zo streng te zijn.”

Eten voor voldoende energie is voor Jeremy Renner namelijk echt een vereiste. Voor de rol van Hawkeye had de acteur soms draaidagen van maar liefst 18 uren lang. Om deze lange dagen vol te houden, is een goed voedingspatroon dus essentieel.

Het povere dieet van Jeremy Renner voor Hawkeye

Net als zoveel mensen had Jeremy Renner wat overtollige kilo’s door de pandemie. “Ik ben erg lui geweest tijdens de corona-periode” vertelt hij in de video van Men’s Health. Hij geeft aan dat hij aan de lopende band slechtere voeding als nacho’s en de chocoladesnoepjes Milk Duds at. Voordat hij weer terug moest in zijn strakke outfit voor de opnames van Hawkeye, voelde Renner zich verplicht om weer in shape te komen.

Het voedingspatroon van een typische draaidag van Jeremy Renner bestond naar eigen zeggen uit drie maaltijden: het ontbijt, avondeten en verschillende snacks.

Ontbijt

De Hawkeye-acteur begon de dagen tijdens de opnameperiode met veel eiwitten, avocado, een paar plakken bacon en tomaat.

Snacks

In plaats van een volwaardige lunch, koos Jeremy Renner voor verschillende snacks. Een uitgebreide lunch was te tijdrovend. Hij at liever om de 90 minuten een kleine snack om energiek te blijven. Tonijn was wat dat betreft de populairste voeding. Als er een lunch op de set aanwezig was, ging de voorkeur uit naar kip en broccoli.

Avondeten

De laatste maaltijd van een draaidag was voor Jeremy Renner vaak een lichte maaltijd. Hij merkt dat een zwaardere maaltijd, zoals bijvoorbeeld pasta, ervoor zorgde dat hij wat slomer werd.

De eerste twee afleveringen van Hawkeye zijn sinds donderdag 24 november te bekijken op Disney+. In totaal krijgt deze mini-serie van Marvel zes afleveringen.

Het ‘geheime’ ingrediënt van de eiwitshake van Chris Hemsworth

Men's Health

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.