Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 29 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

10 verrassend lekkere hamburger-toppings voor bij de barbecue

Barbecue season is begonnen. Verruil die kleffe burger met sla, komkommer en tomaat eens voor een van de verrassende hamburger-toppings uit dit lijstje.

Met het weerbericht voor de komende dagen in gedachten (zon, weinig bewolking en een temperatuur van minstens 20 graden Celsius) kun je natuurlijk niet wachten tot je weer een lekkere burger kunt grillen op de barbecue. Maar anno 2021 heb je de standaard burgers met sla komkommer en tomaat wel gezien. We denken met je mee: tien toppings om ook eens te proberen.

12 verrassende hamburger toppings

1. Zuurkool

Zuurkool is fris, zit boordevol vitamines en is een perfecte topping voor op de hotdog. Dus waarom zouden we ‘m niet op de hamburger uitproberen? De zure smaak van zuurkool geeft jouw hamburger net iets extra’s. Helemaal lekker met stukjes augurk en vooruit, gebakken uitjes.

2. Rode kool

Niet die uit een potje, maar een verse rodekoolsalade geeft jouw hamburger flink wat meer pit. Wil je jezelf echt uitsloven? Maak dan dit recept voor rode kool met bier.

3 bijzonder lekkere burgers die je thuis eenvoudig maakt

3. Paprika

Blokjes gesneden rode paprika geven jouw burger een knapperige bite. Qua smaak en kleur doet het in de verte denken aan de tomaat, maar qua structuur is het een hele nieuwe belevenis. Lekker knapperig.

4. Coleslaw

We maken een broodje pulled pork al jaren af met een flinke dot coleslaw, maar coleslaw op een burger wordt nog niet vaak geserveerd. Zonde, want deze frisse salade geeft jouw burger een crunchy karakter. Daarnaast zit kool vol met vitamines (C, K, B en vezels) waardoor je de burger nog gezond kan noemen ook.

5. Mozzarella

Een goede vervanger voor dat standaard plakje cheddar kaas is mozzarella. Mozzarella smelt, is fris en geeft jouw burger een heel andere smaak.

Dit is de beste en lekkerste kaas op een cheeseburger

6. Pesto

Wil je die bovenstaande burger met mozzarella nog Italiaanser maken? Smeer er dan een laagje pesto op of ga voor alleen pesto en laat de mozzarella links liggen. In combinatie met het vlees is deze hamburger-topping namelijk ook verrassend lekker.

7. Tzatziki

In Griekenland aten we ooit eens in een kleffe hamburgertent een burger met Tzatziki als topping. De echte Grieken zullen er waarschijnlijk om huilen, maar lekker was het wel. Dus schenk nog een Ouzo in en serveer die burgers gewoon met een flinke dot Tzatziki.

8. Feta

Bovenstaande burger nog Griekser maken? Brokkel dan wat stukjes feta af van een blok, doe nog wat Griekse kruiden op je burger en je waant jezelf in Griekenland.

9. Guacamole

Maak van je barbecue een Mexicaans feestje door wat guacamole op je hamburger te smeren. Deze creamy topping past qua smaak en structuur goed bij een stuk vlees. Daarnaast bevat avocado veel gezonde vetten. Serveer met zoete aardappelfriet voor de ultieme smaaksensatie.

10. Peper

Kan het jou niet pittig genoeg zijn? Maak je hamburger dan pittiger door sambal of pepers, of maak een pittige salsa. En als het toch te heet blijkt te zijn, dan kunnen deze 7 voedingsmiddelen het gevoel verzachten.

Spicy: 7 écht pittige gerechten voor de liefhebber

Men's Health US

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.