Dit is de beste en lekkerste kaas op een cheeseburger

Naast gezond eten hou je natuurlijk ook van lekker eten. Niet dat lekker eten altijd ongezond is, maar je snapt ons. Komen we uit bij de cheeseburger, die je zo culinair kan maken als je wil. Kaas is daarbij het belangrijkst. Dit zijn de beste kazen voor op je broodje hamburger, met Gruyère als winnaar.

In Nederland zijn we dol op onze kaas, maar als we een cheeseburger gaan maken komt het als eerst in ons op om cheddar uit de supermarkt op onze hamburger te laten smelten. Prima optie voor simpel broodje hamburger wil maken tijdens een barbecue, maar er zijn zo veel meer opties.

cheeseburger maken, beste kaas, broodje hamburger
Cheddar kan, maar vermijd die ‘plastic’ vierkantjes uit de supermarkt (Afbeelding: Unsplash)

Er is naar onze smaak niet een specifieke kaas het best op een broodje hamburger, maar de voorwaarden zijn duidelijk als het aan ons ligt; je moet de kaas proeven, hij moet makkelijk smelten en mag niet overheersen. In de meeste gevallen vallen blauwe kaas en geitenkaas dus af, tenzij je de cheeseburger daar volledig op afstemt. Een voorbeeld is de Blue Cheese Kranenburger, een recept van de Nederlandse chef-kok Robert Kranenborg.

Wat is dan wel de beste kaas op een cheeseburger?

Maar goed, blauwe kaas op een hamburger is niet voor iedereen weggelegd en om eerlijk te zijn geniet het op een uitzondering na ook niet onze voorkeur. Welke kazen die makkelijk smelten blijven er dan over? Gruyère, Comté, Camembert, Brie, Taleggio, Fontina en natuurlijk Cheddar. Camembert valt af, want alsnog te overheersend en deze kaas smelt misschien wel te snel. Taleggio heeft een handiger smeltproces, maar geeft net even een te scherpe smaak voor een cheeseburger.

Gruyère wint

Blijven Gruyère, Cheddar, Comté en Fontina over. Afhankelijk van de overige ingrediënten zijn dit onze favoriete kazen op cheeseburgers. En als we dan toch een winnaar moeten noemen voor op een broodje hamburger, zeggen we Gruyère. Heerlijk zoete kaas met een zoute bijsmaak, niet overheersend, smelt gemakkelijk en is niet al te duur. Een kwalitatieve cheddar (dus niet het veredelde plastic uit de supermarkt) komt op de tweede plaats.

cheeseburger, beste kaas, Gruyère
(Afbeelding: Pexels)

Kijk hier hoe je het perfecte broodje hamburger maakt

Reageer op artikel:
Dit is de beste en lekkerste kaas op een cheeseburger
Sluiten