Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 23 feb 2019
Leestijd: 3 minuten

Via deze 10 streamingdiensten kun je gratis content bingen

Wil je een breder aanbod bekijken dan Netflix aanbiedt zonder extra geld kwijt te zijn, ontdek dan een van de onderstaande tien Amerikaanse streamingdiensten. De enige eis om deze de kunnen gebruiken is het gebruik van een VPN.

TUBI

Tubi mag misschien niet de naamsbekendheid hebben als een gigant zoals Netflix, toch is het de moeite waard om het te checken. Het budget van Tubi is een flink stuk kleiner dat waar Netflix mee werkt, toch investeren de breinen achter de streamingdienst een kleine 100 miljoen dollar in 2019. Dat de dienst dan toch nog steeds gratis is mag een klein wonder heten. Het goede nieuws: je hebt geen account nodig, maar handig is het wel als je jouw playlist wil synchroniseren.

Pluto tv

Wat Pluto onderscheidend maakt ten opzichte van andere streamingdiensten is de toegankelijkheid van het menu met talloze kanalen waar je uit kunt kiezen. Pluto TV is leuk voor af en toe, maar is zeker geen waardige vervanger van diensten als Netflix. Populair is het wel, anders zou Viacom het bedrijf nooit voor 340 miljoen dollar hebben overgenomen.

Roku Channel

Ook als je niet beschikt over een Roku player, dan nog kun je genieten van de gratis content op dit kanaal. Wellicht is het minder ideaal dan de meeste gratis streamingdiensten, maar je wordt in ieder geval niet om de oren geslagen met reclameblokken.

IMDb Freedive

Je kunt natuurlijk, net als Netflix, een algoritme ontwikkelen om de kijkers die content voor te schotelen die ze willen zien. Je kunt het ook veel simpeler aanpakken. IMDb Freedive gebruikt de IMDb database als rankingtool. Dat kan heel goed werken. De selectie aan gratis films en series vind je in het hoofdmenu onder ‘freedive’.

Stirr

Als je geïnteresseerd bent in het lokale nieuws en een handvol streaming kanalen, dan is Stirr een aardig keuze. Er is een kleine hoeveelheid films aanwezig die je via on-demand optie kunt bekijken. De primaire focus ligt echter op live tv.

VUDU

Walmart’s streaming service is niet langer de plek om films te huren of bestellingen te plaatsen. De tijden zijn veranderd en tegenwoordig kun je een vaste selectie aan gratis films zien. De reclames zul je voor lief moeten nemen, net als het feit dat je in het bezit moet zijn van een Vudu-account

CW en CW Seed

Kijk, nu wordt het leuk. Terwijl CBS 6 dollar per maand vraagt om de show te kunnen zien, kijk jij gewoon gratis. Het enige verschil is dat je de nieuwe aflevering pas een dag later kunt zien. Kleine tip: de meeste shows bevatten slechts een handvol recente afleveringen, dus je bent gedwongen om op de hoogte te blijven zodat je voorkomt dat je jouw favoriete afleveringen mist. CW biedt daarnaast ook een aparte, gratis-streaming-service, genaamd CW Seed. Deze bevat meestal gedateerde, maar wel volledige seizoenen.

XUMO

Xumo is vergelijkbaar met Pluto TV, met een duidelijk verschil: het biedt een aantal streamingkanalen die 24 uur per dag beschikbaar zijn en niet op de gewone kabel-tv te zien zijn. Het grootste verschil is dat menu zich richt op video’s van bestaande merken zoals Sports Illustrated and Bon Appetit.

Fastcompany

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.