Dennis Mons
Dennis Mons Eten & Drinken 2 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Eten als Bruce Wayne: dit restaurant komt een-op-een uit Gotham City

Een enorm etablissement, Park Row, heeft in Londen zijn deuren geopend. De hele zaak, van restaurant tot lounge, staat in het teken van Batman. Of beter gezegd: in teken van het luxe leven van Bruce Wayne in Gotham City.

Park Row is in samenwerking met DC Comics en Warner Bros. ontwikkeld.

Batman is niet ‘in your face’

Het mooie van dit restaurant is dat Batman niet overal op de muren is geplakt. In plaats daarvan heeft Park Row ervoor gekozen om het juist subtieler aan te pakken. De sferen zijn zoals in het DC-universum. Niet voor niets gaven DC en Warner Bros. hun goedkeuring.

Batman Londen
Het lijkt bijna uit The Shining te komen. (Afbeelding: Park Row London/Warner Bros.)

Er is een aantal plekken waar je juist vooral de bruis ervaart uit de Batman/DC-wereld. Je kan bijvoorbeeld lekker dineren en drinken in de bar Pennyworths. De setting is art deco en geïnspireerd door Alfred Pennyworth, de butler van Bruce Wayne (uit Batman dus). Er staan veel goede gerechten op de kaart en natuurlijk ook veel goede whisky’s en andere versnaperingen.

Eten als Bruce Wayne, chillen als Catwoman

Mocht je liever iets anders willen eten, dan is Penguin’s Iceberg Lounge wellicht meer je ding. In de Oswald Chesterfield Cobblepots-omgeving kun je namelijk verse vis eten. Daarnaast is er ook nog de Rogues Gallery, die een ode vormt aan aan Catwoman.

park row, londen, batman, bruce wayne, dc, gotham city, restaurant
De Old Gotham City-lounge (Afbeelding: Park Row London/Warner Bros.)

Ook Poison Ivy en Scarecrow zijn in het thema meegenomen. Hun sfeer is te bewonderen in het Old Gotham City-gedeelte.

Gezellig hoekje boeken voor een prijsje

Je kan een van deze plekken zelfs boeken voor jezelf en een kleine groep mensen. In het Monarch Theatre passen twintig mensen. Op die plek word je getrakteerd op een tiengangenmaaltijd met een 360-graden vertoning van Gotham City. Sterker nog: de bedrijfsleiding laat je jouw eigen achtergrond kiezen.

Batman restaurant
We vragen ons af of je ook een Marvel-setting mag kiezen. (Afbeelding: Park Row London/DC)

Het is geen goedkoop uitje. Voor het laatste betaal je zo’n 4.500 euro. Maar dan krijg je wel de tien gangen ‘gratis’ en wat cocktails. Mocht je het nog bonter willen maken, dan is er voor slechts 580 euro per uur nog een exclusieve champagne uit te slepen en een eigen plekje te behouden in Park Row, waar je maar wilt. Meer informatie en foto’s check je hier.

In stijl uiteten?

Als je dan toch zoveel knaken hebt, kun je altijd nog overwegen om je Batman-laarzen van Nike aan te trekken naar je uitje. Die kosten slecht zo’n ruim 20.000 euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.