Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's 21 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Lidl komt met goedkope elektrische auto die je gratis kunt opladen

Een elektrische auto is duur, of je die nou koopt of leaset. Tenzij je een maandbedrag bij Lidl afspreekt. De supermarkt gaat voor 222 euro per maand een EV aanbieden.

De auto die de firma gaat aanbieden is een Elaris Finn. Een Duitse elektrische auto die gebaseerd is op de Chinese Zotye Zhima E30.

Elektrische auto van Lidl voor 222 euro per maand

Voor 222 euro per maand krijg je een 2,87 meter lange auto met twee zitplaatsen. Qua lengte is de EV vergelijkbaar met de Smart Fortwo (2,70 meter).

Elektrische auto Lidl
(Afbeelding: Elaris)

De elektrische auto van Lidl heeft een 48 pk elektromotor aan boord, waarmee je een topsnelheid van 115 kilometer per uur moet halen. De krachtbron is gekoppeld aan een accupakket met een capaciteit van 32 kWh, hiermee haal je 200 kilometer volgens WLTP. Het accupakket kun je tot 30 kW opladen. Het interieur is uitgerust met airconditioning, cruisecontrol, navigatie en DAB+ radio.

Alleen voor Duitsland

De prijs van de Elaris Finn in Duitsland is 20.330 euro. In Nederland krijg je hier nog wel subsidie over, mits je die kunt bemachtigen. Vooralsnog wordt de elektrische auto enkel door de Duitse Lidl aangeboden. Daar is de EV binnenkort voor een laag bedrag te leasen.

Elektrische auto Lidl
(Afbeelding: Elaris)

Like2Drive levert het model bij onze oosterburen vanaf september voor 269 euro. Dit met een looptijd van een jaar en 10.000 kilometer. Bestel je de auto via de Lidl-app, dan krijg je flinke korting en betaal je slechts 222 euro per maand, 564 euro per jaar minder.

Gratis je elektrische auto opladen bij de Duitse Lidl

Vooralsnog is de elektrische auto van Lidl enkel beschikbaar in Duitsland. Of de EV met zo’n lage leaseprijs ooit naar Nederland komt, is de vraag. Naast een goedkoop leasecontract hebben de Duitsers nog een voordeel. Bij veel Duitse supermarkten – zoals de Lidl – kun je gratis je elektrische auto opladen. Dit kan bij de Duitse keten nu met een snelheid van 25 kW.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.