Coen Grutters
Coen Grutters Elektrische fiets 25 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Zo goed is de goedkoopste e-bike van Amazon

Hoeveel kwaliteit kun je verwachten van de goedkoopste e-bike op Amazon? We hebben het over de elektrische fiets DYU D3F.

We schrijven maar al te graag over betaalbare elektrische fietsen, maar een model zo voordelig als de goedkoopste e-bike op Amazon hebben we nog niet voorbij zien komen.

Goedkoopste elektrische fiets van Amazon

Elektrische fietsen tussen de 1.000 en 2.000 euro kun je in de categorie budget scharen. Denk daarbij aan deze voordelige fiets van de Albert Heijn, of deze goedkopere ombouwkit, waarmee je jouw gammele omafiets omtovert tot heuse e-bike.

Toch koop je voor nóg minder geld de DYU D3F. Met een prijskaartje van slechts 519 euro mag hij zich de goedkoopste elektrische fiets van Amazon noemen. En dat is knap, want het e-commercebedrijf heeft duizenden verschillende e-bikes in de etalage staan.

De DYU D3F

De fiets heeft een 250 W-elektromotor, een bereik (tijdens trapondersteuning) tot 60 kilometer en kent verschillende rijmodi, al bevestigen de ‘puur elektrische modus’ en ‘bromfietsmodus’ ons vermoeden dat deze tweewieler niet helemaal legaal is. Volgens de Nederlandse wet kan een fiets enkel als e-bike classificeren als de elektromotor trapondersteuning biedt. Er mag dus geen ‘gashendel’ op zitten, maar die heeft deze fiets wel.

e-bike elektrische fiets goedkoopste amazon
(Afbeelding: DYU)

Met een simpele dooddoener als ‘er mag wel meer niet’ wuiven we dit risico voor het gemak even weg. Wie een conflict met oom agent wil mijden, kan ervoor kiezen de gashendel van de e-bike te ontkoppelen. Wel wordt het op gang komen dan wat zwaarder, merkte Eilis Barrett van het YouTube-kanaal Electroheads op.

Lidl stunt met e-mountainbike van A-merk voor de helft van het geld

Barrett heeft de goedkoopste elektrische fiets van Amazon daadwerkelijk gekocht. “Zonder de gashendel mis je een beetje oomph bij het accelereren vanuit stilstand”, vertelt Barrett.

DYU D3F e-bike elektrische fiets
(Afbeelding: DutchDealz.nl)

Daarnaast is de onschuldig ogende e-bike een tik kleiner dan ze verwachtte. Het betreft namelijk een vouwfiets, die ingeklapt slechts 116 centimeter, bij 21 centimeter, bij 74 centimeter. Het geheel weegt een kleine 18 kilogram. Lekker compact, toch?

Kleine maar comfortabele e-bike

Misschien is deze elektrische fiets iets té compact, al stelt DYU dat mensen tot 1,85 meter er goed op passen. “Bovendien is de DYU D3F, ondanks zijn 14-inch wielen, een erg comfortabele fiets. Dat komt met name door zijn dikke, zachte zadel”, vertelt Barrett. “Ik ben positief verrast.” Zoek je toch liever iets groters? Dan is dit Nederlandse alternatief voor de Amazon-e-bike misschien iets voor jou.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.