Felix Decavel
Felix Decavel Stijl 25 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

F-35 leverancier Nederland lanceert dubieuze streetwear-kledinglijn

Deze knaller van een kledinglijn vind je niet in de Kalverstraat, maar in Zuid-Korea. Een bom onder de modewereld uit de fabriek van de grootste wapenhandelaar op deze planeet. Schiet nu raak met de streetwear T-shirts, jassen en broeken van F-35 leverancier Lockheed Martin.

Een goed teken overigens: Vladimir Poetin en wijlen Jevgeni Prigozjin zijn allesbehalve fan van het Amerikaanse defensieconcern (een eufemistisch woord voor wapenhandelaar). Nederland daarentegen wel.

Maar of Oekraïense president Zelensky een T-shirtje heeft gekregen van Lockheed Martin bij zijn recente bestelling straaljagers kunnen we helaas niet bevestigen.

Kledinglijn van F-35 leverancier Lockheed Martin

We hopen in ieder geval van wel. Anders zal de voormalige cabaretier binnenkort een bezoekje moeten brengen aan Zuid-Korea; het enige land waar de opmerkelijke kledinglijn voorlopig beschikbaar is.

Want eigenlijk gaat het om een officiële collab. Het Zuid-Koreaanse Doojin Yanghan vond de stijl van Lockheed Martin blijkbaar uitermate geschikt als streetwear-design. En zo geschiedde.

lockheed martin, wapenhandelaar, kledinglijn, f-35
(Afbeelding: Lockheed Martin Apparel)

Volgens het doorgaans betrouwbare Business Insider kon het Zuid-Koreaanse bedrijf de hand leggen op de officiële merklicentie van Lockheed Martin. Omwille daarvan mag het nu een kledinglijn lanceren in naam van de wapenhandelaar. Iemand – behalve Oekraïne – nog een F-35 nodig? Op een T-shirt welteverstaan.

lockheed martin, wapenhandelaar, kledinglijn, f-35
(Afbeelding: Lockheed Martin Apparel)

Op de website van Lockheed Martin Apparel worden in totaal 16 verschillende kledingstukken te koop aangeboden in de vorm van jassen, t-shirts en broeken. De meeste zijn uitgedost met het welbekende logo van de wapenhandelaar; een ster. Op sommige t-shirts staat dan weer een F-35 –  de straaljager  is het laatste stokpaardje van Lockheed Martin – of de slogan van de wapenproducent: Ahead of Ready.

lockheed martin, wapenhandelaar, kledinglijn, f-35
(Afbeelding: Lockheed Martin Apparel)

En je hebt geluk: momenteel zijn er solden. Je betaalt nu niet langer 200 maar 135 euro voor een jas; het duurste kledingstuk uit de lijn. T-shirts met een F-35 op vliegen de deur uit voor een kleine 40 euro (54.000 Zuid-Koreaanse Wong om precies te zijn).

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.