Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 8 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Deadpool-makers tonen romantische spionagefilm met Captain America

De schrijvers van Deadpool schotelen je een internatonale spionage-thriller met een vleugje romantiek voor, met niemand minder dan Chris Evans en Ana de Armas in de hoofdrol. Maak kennis met Ghosted, een déjà vu in meerdere opzichten.

Eerder deze week onthulde Amazon Citadel, de eerste van een reeks ambitieuze, internationale spionageseries van Marvel-veteranen Joe en Anthony Russo. Precies: de regisseurs van onder andere Avengers: Endgame en Captain America and The Winter Soldier. Het eerste seizoen komt volgende maand uit.

Ghosted: spionagefilm

Heb je geen Prime Video, maar heb je wel trek in een internationale spionagethriller die in april uitkomt, met een Marvel-sausje? Dan bezorgt Apple je nu een flinke déjà vu met Ghosted. Dit keer een ambitieuze, internationale spionagefilm, waarbij hoofdrolspeler Chris ‘Captain America’ Evans het Marvel-kamp vertegenwoordigt.

Hij speelt Cole, die na een date met Sadie (Ana de Armas) opeens niets meer van haar hoort. Ze reageert niet meer op zijn berichten, ondanks het feit dat de date een groot succes was. Cole besluit naar Londen te reizen en Sadie op haar werk te verrassen. Een topplan, tot hij tot zijn grote ontsteltenis ontdekt dat ze een geheim agent is.

Deadpool-schrijvers en reünie

Dat is pas het begin, want regisseur Dexter Fletcher (Rocketman) schotelt je vervolgens een internationaal avontuur vol explosies en andere actie voor. Het doel? De wereld redden. Uiteraard. Over de actie hoef je je overigens geen zorgen te maken, want het script is mede geschreven door Rhett Reese en Paul Wernick, de mannen achter alle drie de Deadpool-films.

Het personage van Chris Evans krijgt het in ieder geval flink te verduren: “Door jou ben ik ontvoerd en gemarteld, allemaal na één date!” Aldus Cole in de eerste uitgebreide trailer voor de Apple TV+ Original. Voor Evans en Ana de Armas is het in ieder geval een snelle reünie: eerder speelden ze al tegenover elkaar in Knives Out (2019) en The Gray Man (2022).

Releasedatum (en Photoshop?)

Ghosted is vanaf 21 april op Apple TV+ te streamen. Hopelijk kan de film zich meten met de grootse spionagefranchise-plannen van Amazon, al wijst hert eerste voorproefje op Citadel erop dat de lat nou niet bepaald hoog ligt. Wordt vervolgd!

Ps. Ligt het aan ons, of klopt er op de onderstaande still iets niet aan het hoofd van Chris Evans? Lijkt wel geshopt, op de een of andere manier.

Ghosted Apple TV+ spionagefilm Marvel
🍿 (Afbeelding: Apple)

Empire

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.