Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 18 jul 2019
Leestijd: 3 minuten

Game of Thrones-schrijvers cancelen Comic-Con en dat valt verkeerd bij de fans

Het is 18 juli en dat is dit jaar de dag waarop San Diego Comic-Con begint. Een beurs die ooit volledig draaide om stripboeken, maar tegenwoordig veel groter is dan dat. Films, series, games en nog veel meer kom je er tegenwoordig tegen. Naast de beurs zelf worden er vele persconferenties gehouden. Hier kunnen fans hun helden het shirt van het lijf vragen. Althans, als ze langs durven te komen. Game of Thrones-schrijvers David Benioff en D. B. Weiss blijkbaar niet.

Gisteren maakte HBO bekend wie er namens Game of Thrones zullen gaan aanschuiven. Dat deden ze via Twitter. In de twee stond dat het GoT panel zal gaan plaatsvinden op vrijdag om 5:30PM en dat de volgende mensen plaats zullen nemen aan tafel: Maisie Williams (Arya Stark), Jacob Anderson (Grey Worm), Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), Isaac Hempstead Wright (Bran Stark), John Bradley (Samwell Tarly), Liam Cunningham (Davos Seaworth) en Conleth Hill (Lord Varys).

Game of Thrones schrijvers onder vuur

Prima lijstje, maar we missen nog wel twee namen. Dan hebben we het niet over Kit Harington (Jon Snow) en Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), maar David Benioff en D. B. Weiss. De twee mannen die er verantwoordelijk voor waren om de boeken van George R.R. Martin op televisie tot leven te laten komen. Iets wat ze uitstekend deden, totdat de serie de boeken voorbij ging.

De boekenreeks wacht nog op de ontknoping en dat betekende dat Benioff en Weiss op een geven moment verantwoordelijk waren voor de afloop. Dat bleek geen succes. Vooral het achtste en tevens laatste seizoen werd behoorlijk door de modder gehaald. Dit was niet het slot waarop de fans gehoopt hadden. Dat Game of Thrones toch genomineerd is voor 32 Emmy awards (een record) schoot veel mensen dan ook in het verkeerde keelgat.

Boze fans halen uit naar Benioff en Weiss

De fans van Game of Thrones willen graag verhaal halen en zelf aan de makers vragen waarom ze bepaalde keuzes gemaakt hebben. Die kans zouden ze eindelijk gaan krijgen tijdens San Diego Comic-Con, maar Benioff en Weiss hebben besloten om niet langs te komen. De reden die HBO daarvoor geeft is dat Comic-Con niet past binnen het schema van beide heren. Zogenaamde “production and scheduling conflicts.”

Zoals je hieronder kunt lezen, geloven de Game of Thrones-fans daar niks van. Zij denken dat de heren het gewoon niet aandurven.

Leren van je fouten

Tja, wat de echte reden is, zullen we waarschijnlijk nooit weten. Laten we in ieder geval hopen dat Benioff en Weiss geleerd hebben van Game of Thrones. Hun volgende project is namelijk nog groter. Benieuwd wat ze gaan doen? Klik dan hier.

CNet

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.