Alrik de Jong
Alrik de Jong Gezondheid 18 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Video: beest van een soldaat breekt wereldrecord burpees

Heel weinig fitness freaks bereiken de mijlpaal van 1.000 burpees achterelkaar, laat staan 4.689. Dat is het exacte aantal waarmee soldaat Bryan Abell het wereldrecord heft gebroken. Wat een beest.

Bryan Abel is een soldaat van het Army Reserve Officers’ Training Corps (ROTC). Op 7 juli brak hij in Milford, een plaats in de Amerikaanse staat Michigan, het wereld record burpees. En dan hebben we het over een officieel Guinness World Record.

Video: soldaat breekt wereldrecord burpees

Het gaat om het meest aantal burpees op rij in 12 uren tijd. Bryan Abell bleef steken op 4.689, een krankzinnig aantal. Dat is gemiddeld 1 burpee per 10 seconden, 12 uren lang. Ja, dan ben je een hele grote. In de onderstaande video zie je hoe de soldaat zijn ding deed. Bizar.

Reuters Top News on Twitter

Bryan Abell from Michigan breaks the Guinness World Record for the most burpees in one day with 4,689 burpees in 12 hours https://t.co/U88o50l0hc

Wat is een burpee?

Rest ons nog uit te leggen wat burpees precies zijn, mocht je dat na de bovenstaande video nog niet hebben opgepikt. De burpee is een combinatie-oefening die wordt gedaan tijdens fitness. Je begint de oefening rechtop staand, vervolgens ga je in squat en breng je de handen naar de grond, waarna je met de handen aan de grond in een sprong je benen naar achter brengt in de plankpositie. Vanuit de plank doe je een push-up, al wordt dit door sommige sporters ook geskipt. Hierna doe je oefening terug: je brengt met een sprong de knieën weer naar voren, gaat terug naar de squatpositie, gaat weer rechtop staan en springt. Dit blijf je herhalen.

Dan het leukste feitje: de oefening is in de jaren 30 van de vorige eeuw ontworpen door de Amerikaanse bewegingswetenschapper Royal H. Burpee. Hij zal zich in zijn graf omdraaien als hij hoort van het kersverse wereldrecord burpees van soldaat Bryan Abell.

?? Check ook: Train als een elitesoldaat met de work-out van Air Force Special Ops

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.