Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 17 jul 2019
Leestijd: 3 minuten

5 redenen om de serie El Chapo te kijken op Netflix

El Chapo heeft levenslang gekregen en dat is ook niet zo verwonderlijk. Nu kun je de krantenberichten gaan lezen, maar leuker is het om de serie over de Mexicaanse drugsbaas Joaquín Guzmán Loera op Netflix te bekijken. Een soort Narcos, maar dan met een rauw randje.

El Chapo op Netflix

El Chapo is een serie op Netflix over de opkomst en ondergang van de Mexicaanse drugsbaas Joaquín Guzmán Loera, wiens bijna El Chapo was. Twintig jaar lang was hij ‘s werelds machtigste drugsbaas, in totaal verdiende hij meer dan 12 miljard euro met het smokkelen van drugs. De serie vertelt in drie seizoenen over de opkomst en ondergang van de man die uit de best beveiligde gevangenis van Mexico wist te ontsnappen via een speciaal gegraven tunnel. 5 redenen om te bingen.

1. Narcos met een rauw randje

Als je dacht dat de Colombiaanse drugskartels hard en meedogenloos waren, dan moet je voor de aardigheid eens in Mexico kijken. Daar gaat het er nog een paar tandjes harder aan toe. Aanvankelijk kreeg Netflix-serie El Chapo de nodige kritieken, omdat het te veel zou leunen op het succes van Narcos. Onterecht, vinden wij. Deze serie is rauwer en vertelt het verhaal van de opkomst van de Mexicaanse drugsbaas langzamer dan Narcos de opkomst van Pablo Escobar vertelt. Vinden wij juist prettig. Inmiddels scoort de serie op IMDb een keurige 8.

2. Marco de la O en de rest van de cast

De Mexicaanse acteur Marco de la O speelt El Chapo in de Netflix-serie. Briljant staaltje casting, Marco de la O is namelijk extreem geloofwaardig in zijn rol. Je vindt hem een klootzak en hebt tegelijkertijd sympathie voor de man. Op sommige momenten heb je zelfs medelijden met hem. Dan doe je het goed als acteur. Daarnaast heeft Marco de la O een rauw uiterlijk, net als de echte Joaquín Guzmán Loera. De hele cast bestaat overigens uit topacteurs en perfecte typetjes. Zo vertolkt Humberto Busto op geniale wijze de rol van Conrado Higuera Sol (Don Sol), een fictieve weergave van de corrupte politicus Genaro García Luna.

el chapo, netflix, serie, kijken

3. Realistische weergave van het echte verhaal

Via een gegraven tunnel ontsnappen uit de best bewaakte gevangenis van Mexico, dat klinkt minder realistisch dan ET die naar huis belt. Toch is het echt gebeurd. Het echte leven van Joaquín Guzmán Loera is nou eenmaal net een film. De serie laat een weinig geromantiseerd beeld van de werkelijkheid zien, zowel rond El Chapo als de Mexicaanse overheid en de Amerikaanse DEA.

4. Spanning en plottwists

Ook al ken je het einde van het verhaal, deze Netflix-serie zit vol interessante plottwists en spanning. De serie begint met originele nieuwsbulletins en echte beelden. Na de intro zit je er vanaf seconde 1 helemaal in.

5. Actueel

Nu Joaquín Guzmán Loera levenslang heeft gekregen, is de serie op Netflix natuurlijk hartstikke actueel. Als je de serie hebt gekeken, kun je meepraten over de details. Daar kan geen artikel in de krant tegenop.

Bonus: de soundtrack

Normaal gesproken slaan we het intro van een Netflix-serie over, maar bij El Chapo maakten we een uitzondering. De soundtrack – Vienen A Vermevan van iLe – is zo lekker, dat we hem iedere keer weer luisterden.

? Check hier 5 redenen om de serie Weissensee op Netflix te kijken

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.