Game of Thrones showrunners tekenen voor de nieuwe Star Wars-film

De showrunners van Game of Thrones, David Benioff en D.B Weiss, hebben een nieuwe uitdaging op de planning staan. Walt Disney voorzitter, Bob Iger, liet gisteren weten dat er een nieuwe Star Wars film aan zit te komen en die zal dus door de Game of Thrones showrunners worden gemaakt. De opvolger van The Rise of Skywalker, die later dit jaar verschijnt, laat alleen nog wel even op zich wachten. De geplande releasedatum is voorlopig vastgesteld op 2022.

Bob Iger hield wijselijk zijn mond over de exacte inhoud van de volgende Star Wars film. Veel meer dan de mededeling over David Benioff en D.B Weiss kwam er dan ook niet. “En we zeggen daar niets meer over”, aldus Iger.

Bog Iger zegt net niks over Star Wars

Tijdens de top besprak Iger de toekomst van de Star Wars-franchise, zowel wat betreft de film als televisie. Momenteel zijn er twee Star Wars-shows in de maak voor het nieuwe streamingplatform, Disney +, maar het bedrijf is van plan om drie jaar te wachten tussen de release van Star Wars: The Rise of Skywalker en de volgende Star Wars-film van Benioff en Weiss. Volgens Iger is dat een bewuste keuze om rust te garanderen na de nieuwste trilogie en twee spin-off’s, Solo en Rogue One.

“We geloven dat het slim zou zijn om een ​​pauze in te lassen en zo na te denken over toekomstige mogelijkheden en ontwikkelingen. Dat wil niet zeggen dat we lekker gaan uitrusten, we zijn nu al bezig met het bespreken van de volgende stap(pen). “De conclusie is dat een periode van drie jaar ideaal is om ons voor te bereiden op de release van de volgende film. Niet alleen om adempauze te nemen en opnieuw in te stellen, maar om echt klaar te staan ​​voor de release van de volgende film.”

Een enkele film of een complete trilogie?

Vorig jaar kondigde Disney al aan dat Benioff en Weiss een nieuwe Star Wars-serie zouden schrijven en produceren, die los zou staan ​​van de Skywalker-reeks. Opvallend genoeg is het nog niet duidelijk of de plannen die nu bekend gemaakt werden slechts één film betreft. Mogelijk komt er een complete trilogie. Iger zelf geeft daarover geen duidelijkheid. Dit zorgt er ook voor dat de toekomst van Rian Johnson’s Star Wars-trilogie onzeker is.

Behalve die zorgen zijn er ook nog een aantal andere vraagtekens. Zo is het de vraag hoe Benioff en Weiss met een Star Wars-film of -serie zullen omgaan. Recentelijk hebben beiden behoorlijk veel kritiek over zich heen gekregen. Zo zijn er nog vragen over het schrijftempo van de twee. Ook de plannen voor een totaal nieuwe serie Confederate, een epos over de vraag wat er zou zijn gebeurd als de Amerikaanse Burgeroorlog door het Zuiden was gewonnen, zijn onzeker. Het laatstgenoemde project is voorlopig op de lange baan geschoven.

In 2026 nog twee Star Wars-films

Wat we in ieder geval wel weten is dat de Star Wars film van Benioff en Weiss in 2022 zal verschijnen, waarna in 2026 nog twee Star Wars-films het levenslicht zullen zien. In de tussenliggende periode krijgen we in ieder geval nog genoeg leuk materiaal voorgeschoteld. Om te beginnen de veelbelovende serie: The Mandalorian.

Io9

Reageer op artikel:
Game of Thrones showrunners tekenen voor de nieuwe Star Wars-film
Sluiten