Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 22 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Rapper en mede-oprichter van FYRE Festival Ja Rule is woest op Netflix

De documentaire van Netflix over de gigantische clusterfuck die FYRE Festival heet, staat inmiddels op de streamingdienst en dat maakt nogal wat los. Eindelijk krijgen we te zien hoe bedenker Billy McFarland iedereen aan boord kreeg van dit zinkende schip. FYRE had het dikste festival ooit moeten word, maar het bleek één grote nachtmerrie. Billy McFarland wordt keihard aangepakt, maar hij niet alleen. Ook rapper en mede-oprichter Ja Rule heeft het zwaar te verduren.

De rapper (die je nog kunt kennen van deze hit) was één van de eersten die zich voor het karretje van McFarland lieten spannen. Hierdoor werd ook hij het gezicht van FYRE Festival. Het is dan ook niet zo vreemd dat ook Ja Rule nu hard wordt aangepakt. Kijkers van de documentaire vinden dat de 42-jarige rapper ook schuldige is. Inmiddels zit Billy McFarland vast voor fraude. Hij zou meer dan 26 miljoen dollar hebben laten verdwijnen en moet daar minimaal zes jaar voor zitten. Volgens sommigen zou ook Ja Rule gestraft moeten worden.

Drama queen on Twitter

You should’ve been charged too https://t.co/Ksr7LCHHHQ

Ja Rule slaat terug

Daar is hij het zelf absoluut niet mee eens. Naar eigen zeggen is hij net zo goed opgelicht en heeft hij zich nooit schuldig gemaakt aan fraude. Ja Rule ziet zichzelf dan ook als slachtoffer en zeker niet als dader. Dat wil hij graag duidelijker maken en dat doet hij via Twitter.

Ja Rule on Twitter

I had an amazing vision to create a festival like NO OTHER!!! I would NEVER SCAM or FRAUD anyone what sense does that make???

Ja Rule on Twitter

I too was hustled, scammed, bamboozled, hood winked, lead astray!!!

Het is allemaal de schuld van Netflix

De rapper is vooral boos op Netflix en Hulu (die ook een documentaire hebben gemaakt over FYRE Festival). Zij geven volgens hem geen eerlijk beeld over wie de schuldigen zijn en wie de slachtoffers. Ja Rule heeft het gevoel dat ze hem zwart proberen te maken en dat is niet het enige waar hij boos over is. Hij verwijt Netflix en Hulu dat ze de oplichters, waaronder Billy McFarlan, betalen en niet niets doen om de slachtoffers te helpen.

Ja Rule on Twitter

@Hulu PAID BILLY!!! That money should have went to the ppl in the Bahamas… @netflix PAID fuck Jerry who also did all the promo for the festival… ? the docs clearly have Billy at fault but let’s blame the rapper lmao ok…

Altijd je bonnetjes bewaren

Ondanks zijn Tweets geloven mensen nog steeds niet dat Ja Rule tot de slachtoffers behoort, maar ook daarop heeft hij een antwoord. Hij laat weten binnenkort met de waarheid te komen, want hij heeft alle bonnetjes nog. We gaan het zien…

Ja Rule on Twitter

Haha nice try homie you ain’t getting the goods over Twitter… but I will tell my truth real soon… AND I HAVE RECEIPTS!!! https://t.co/O03JD3VQOl

Indirect heeft Netflix trouwens wel de gedupeerde geholpen. Hoe? Dat lees je hier.

Maxim

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.