Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 21 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

FYRE Festival cateraar krijgt dankzij Netflix toch nog 130.000 dollar

Je bent hem waarschijnlijk al tegengekomen op Netflix: de documentaire over FYRE Festival. Dit had het ultieme muziekfestival moeten worden, maar het draaide uit op een ware nachtmerrie. De oprichter belazerde de boel en daar werden niet alleen bezoekers de dupe van. Ook alle leveranciers en partners kwamen die in de problemen door het fiasco van een feest. Gelukkig heeft in ieder geval één iemand zijn investering teruggekregen.

De man achter het festival op de Bahama’s, Billy McFarland, zit inmiddels in de gevangenis. Hij moet zes jaar brommen omdat hij het budget liever uitgaf aan feestjes en modellen in plaats van zijn leveranciers te betalen. Onder die leveranciers zijn ook Maryan Rolle en haar man Elvis. Zij zijn de eigenaren van Exuma Point Bar and Grille op de Bahama’s. McFarland beloofde ze een eindeloze stroom aan klanten en veel rijkdom. Het liep anders.

50.000 dollar spaargeld ging in rook op

Maryan en Elvis lieten zich, net als vele anderen, verleiden door de mooi beloftes. Ze besloten hun spaargeld aan te boren om te kunnen voldoen aan de eisen. 50.000 dollar werd er geïnvesteerd met in het achterhoofd de belofte dat ze dit gemakkelijk terug zouden verdienen. Inmiddels weten we wat er vervolgens gebeurde. Alles donderde als een kaartenhuis in elkaar. Ook het spaargeld van Maryan en Elvis ging in rook op. Hun appeltje voor de dorst was weg.

Watch Netflix’s FYRE Festival Documentary Trailer

FYRE: The Greatest Party That Never Happened premieres on Netflix on January 18th. TV Guide’s official YouTube channel brings you behind-the-scenes access to your favorite shows and interviews with your favorite celebs!

Dankzij de documentaire op Netflix staat het FYRE Festival fiasco opeens weer vol in de spotlight en dat bracht Maryan op een idee. Ze ging naar gofundme en begon een inzamelingsactie. Met succes, want inmiddels heeft ze al bijna 130.000 dollar binnengekregen van mensen die haar willen steunen. uit de reacties wordt duidelijk dat veel mensen graag willen bijdragen om de pijn die lokale populatie heeft geleden te verwachten.

FYRE Festival op Netflix

Min of meer dankzij Netflix zijn Maryan en Elvis er dus weer bovenop gekomen en kunnen de toekomst weer met een glimlach tegemoet zien. Benieuwd geworden naar het dramatisch verlopen FYRE Festival? Check dan snel de documentaire die nu op Netflix staat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Newshub

Reageer op artikel:
FYRE Festival cateraar krijgt dankzij Netflix toch nog 130.000 dollar
Sluiten