Pim Jansen
Pim Jansen Formule 1 9 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Aston Martin onthult nieuwe Formule 1-auto in 007-stijl

Als er een nieuwe James Bond-film uitkomt, hoort daar traditiegetrouw een eindeloze stroom aan marketingacties bij. Bij No Time To Die is dat niet anders en Aston Martin gaat komend weekend tijdens de Formule 1 verder dan ooit. Het is de eer aan Sebastian Vettel en Lance Stroll om voor het eerst ooit een officiële race te rijden in een 007-auto.

Vorige week onthulde Land Rover de Defender V8 ‘James Bond Edition’. Leuk hoor, maar een 007-editie van een Formule 1-auto is pas echt uniek. Nooit eerder vertoond, maar komend weekend zie je de coureurs van Aston Martin Racing erin racen op het circuit van Monza.

Aston Martin x James Bond-auto in de Formule 1

Sebastian Vettel en Lance Stroll rijden alleen komend weekend met het 007-logo op hun bolide. Zo promoot het Britse automerk drie dagen lang No Time to Die, de James Bond-film die 30 september naar alle waarschijnlijkheid in première gaat. We houden voor de zekerheid een slag om de arm, want de film is al tig keer uitgesteld.

Aston Martin voelt naar eigen zeggen grote verbondenheid met geheim agent 007, die in al zijn films steevast een auto bestuurt van het Britse automerk. De Formule 1-renstal maakt er in Italië sowieso een James Bonds-feestje van. In het rennerskwartier zijn nog veel meer details te zien en het complete motorhome krijgt een makeover. De clowns in deze marketingstunt zijn Sebastian Vettel en Lance Stroll.

Sebastian Vettel aan de bak met 007-LEGO

Uiteraard gaat dit gepaard met de nodige foto’s en video’s op social media. Hieronder een compilatie. Er volgt overigens nog een video van Sebastian Vettel en Lance Stroll, die proberen zo snel mogelijk de Aston Martin DB5, waarin James Bond in veel van zijn films reed, van LEGO te bouwen. Maar dat terzijde.

Lees en bekijk meer op de website van Aston Martin Racing Team.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.