Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 3 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Land Rover onthult Defender V8 ‘James Bond Edition’

Hier is de Land Rover Defender V8 ‘James Bond Edition’. Een beest van een wagen met een brullende V8 en veel 007-details.

Het heeft lang geduurd voordat de première van de 25e James Bond-film No Time To Die een definitieve datum had. Maar 30 september it is! Wij houden zelf voor de zekerheid nog een slag om de arm, maar begrijpen dat Land Rover SV het nu wel eens van de daken wil schreeuwen: er is een ‘Defender 007’!

Land Rover Defender V8 ‘James Bond Edition’

Naast Aston Martin heeft James Bond nog een vaste autodealer. Traditiegetrouw is 007 tevens vaak te spotten in een Land Rover. In aanloop naar No Time To Die zag de Britse autobouwer de kans schoon om een speciale editie te maken. Welnu, die staat hier voor je.

land rover defender v8, james bond, 007, no time to die, remklauwen
land rover defender v8, james bond, 007, no time to die, band

De James Bond-editie van de Land Rover Defender heeft een 5.0 liter V8-motor met 517 pk en 625 Nm koppel. Hiermee sprint het beest in 5,2 seconden naar de 100 kilometer per uur. De wagen is, net als in de film, volledig zwart van de buitenkant. Het enige dat contrasteert, zijn de stijlvolle blauwe remklauwen.

Veel 007-details

De auto zit zowel van buiten als binnen vol met 007-details. Zo zie je verschillende badges en logo’s, en als je het infotainmentscherm aanzet, kom je ook direct in James Bond-sferen. Van deze speciale Land Rover Defender V8 zijn slechts driehonderd exemplaren gebouwd. De korte 90-editie koop je vanaf 137.100 euro, de langere 110-editie begint bij 140.800 euro. Meer informatie vind je hier.

land rover defender v8, james bond, 007, no time to die, details
land rover defender v8, james bond, 007, no time to die, details

Naast een Land Rover Defender bestuurde Daniel Craig tijdens de opnames van de naderende film ook een Aston Martin Valhalla en Toyota Land Cruiser. Uiteraard ontbrak de Aston Martin DB5 ook niet in het wagenpark van 007. Bekijk hier alle auto’s die James Bond rijdt in No Time To Die.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.