Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 3 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Halle Berry moet de wereld gaan redden in bombastische trailer voor Moonfall

Roland Emmerich kan maar niet stoppen met rampenfilms maken. Maak kennis met Moonfall, een explosieve blockbuster waarin Halle Berry de aarde moet gaan redden van een ramkoers met de maan.

Independence Day, The Day After Tomorrow, 2012, Independence Day Resurgence: oorlogsfilm Midway bracht wat dat betreft een welkom stukje afwisseling in 2019.

Roland Emmerich’s Moonfall

De Duitse regisseur heeft duidelijk een favoriet genre, en Hollywood blijft films bij bestellen. Zien hoe de wereld op explosieve wijze vergaat is immers iets waarvoor het grote publiek graag een bioscoopticket koopt.

Terwijl we door de huidige pandemie zelf in een slechte rampenfilm zitten, serveert Emmerich alvast de eerste trailer voor Moonfall. Een nieuwe blockbuster van Lionsgate die zowel geschreven als geregisseerd is door de 65-jarige filmmaker.

Dit keer is het de maan die het voortbestaan van de aarde en daarmee de mensheid bedreigt. Vanwege een mysterieuze oorzaak is de maan op ramkoers gekomen met onze planeet.

Met nog maar een paar weken te gaan tot de inslag gelooft NASA-directeur Jo Fowler dat ze de sleutel heeft om iedereen te redden en moet ze samenwerken met voormalig astronaut Brian Harper en samenzweringstheoreticus K.C. Houseman om de ruimte in te reizen en het mysterie achter hun potentiële ondergang te ontdekken.

Halle Berry en de pandemie

De hoofdrol is weggelegd voor Halle Berry, die Jo Fowler speelt. Verder bestaat de cast onder andere uit Patrick Wilson, John Bradley, Michael Peña, Charlie Plummer, Kelly Yu, Eme Ikwuakor, Carolina Bartczak en Donald Sutherland.

Dit soort films zijn peperduur om te produceren. Juist daarom viel in 2019 het nieuws op dat Emmerich Moonfall als onafhankelijk project wilde ontwikkelen, een van de duurste indiefilms ooit met een budget van 140 miljoen dollar. Uiteindelijk toonde Lionsgate dus interesse en ging de Duitser alsnog aan de slag bij een grote studio.

Helaas gooide de pandemie vervolgens roet in het eten. Door uitgestelde opnames en beperkingen in internationale luchtvaart moesten zowel Josh Gad als Stanley Tucci afscheid nemen van het project en hun rollen dus opnieuw gecast worden.

Return to form?

Ergens in 2022 kunnen we het resultaat gaan bewonderen. Dan gaan we ontdekken of Moonfall eindelijk een return to form zal zijn voor Emmerich, of dat hij echt het equivalent van een versleten langspeelplaat is geworden.

Red Notice: duurste Netflix-film ooit krijgt explosieve eerste trailer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.