Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 2 aug 2021
Leestijd: 5 minuten

De negen auto’s die James Bond rijdt in No Time to Die

Na uitstel op uitstel komt de première van No Time to Die nu echt dichtbij. Daar is al veel over gezegd of geschreven, nu richten we ons op de auto’s die Daniel Craig rijdt in zijn laatste optreden als James Bond.

Oorspronkelijk stond de film gepland voor november 2019, maar we weten allemaal waarom de film meerdere malen is uitgesteld. Nu staat de première op 30 september 2021. Noteer die datum met potlood in je agenda.

De auto’s in No Time to Die

Uiteraard rijdt Daniel Craig als James Bond weer in heel wat Aston Martins, maar er zit ook een aantal verrassingen tussen.

1. Aston Martin DB5

Een Aston Martin in een James Bond-film is zoals gezegd niet echt een verassing. Deze klassieke DB5 was al te zien in de film Goldfinger (1964). Nu stapt ook Daniel Craig achter het stuur van de Engelse ‘Gentleman’s car’.

Daniel Craig, James Bond, No Time to Die, Auto's
(Afbeelding: Wheelsage)

De GT beschikt over een zescilinder met een slagvolume van 4 liter. Deze is goed voor 286 pk en 390 Nm koppel. De nul-naar-honderd-sprint legt hij af in 8 seconden en het versnellen stopt pas bij 233 kilometer per uur.

2. Aston Martin V8

Maar één Aston Martin is natuurlijk niet genoeg. In de trailer van No Time to Die is te zien dat James Bond het laken van een andere klassieke GT haalt, de Aston Martin V8.

De bolide heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een dikke V8. De cilinderinhoud beslaat 5,3 liter, waardoor de Brit 320 pk naar de versnellingsbak stuurt.

Daniel Craig, James Bond, No Time to Die, Auto's
(Afbeelding: Wheelsage)

Van 0 naar 100 sprint de auto in 5,7 seconden en de topsnelheid bedraagt 261 kilometer per uur.

3. Aston Martin DBS Superleggera

Ook nieuwere luxe Britse wagens vinden hun weg naar het witte doek. Zo treedt er ook een Aston Martin DBS Superleggera op in No time to Die.

Aston Martin DBS
(Afbeelding: Wheelsage)

Het Engelse monument heeft een dikke 5.2 liter V12 aan boord, goed voor 725 pk en 900 Nm. Al dit vermogen wordt via een automaat met acht verzetten naar de achterwielen gestuurd. Wanneer het achterste rubber goed grip weet te vinden, sprint James Bond in deze wagen in 3,4 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. Het feest stopt pas bij 340 kilometer per uur.

4. Aston Martin Valhalla

Hij rijdt nog niet in het wild rond, maar in No Time to Die is de bolide al te zien. De Aston Martin Valhalla is een absurde hypercar en een van de snelste auto’s – zo niet de snelste –waarin James Bond ooit heeft gereden.

aston martin valhalla
(Afbeelding: Wheelsage)

De auto beschikt over een 4.0 liter V8 met twee elektromotoren. Het systeemvermogen komt uit op 950 pk, waarmee de auto van 0 naar 100 kilometer per uur sprint in 2,5 seconden. De topsnelheid ligt op 330 kilometer per uur.

5. Land Rover Defender

Een ander Engels merk dat te zien is in de film is Land Rover. De nieuwste generatie is wellicht een stuk minder indrukwekkend dan de Valhalla, maar wel een ideale moderne terreinbeul.

Land Rover Defender
(Afbeelding: Wheelsage)

In tegenstelling tot de hypercar kun je bij de Defender wel kiezen uit verschillende aandrijvingen. Welke van de negen de producenten van de No Time to Die hebben gebruikt, is niet bekend.

Voor de nieuwe Formule 1 Safety Car zou James Bond een moord doen

De krachtigste motor die in de Britse offroader past, is een 5.0 liter V8 met 525 pk en 625 Nm koppel. Van 0 naar 100 kilometer per uur sprint deze wagen in 5,2 seconden. Met maximaal 240 kilometer per uur raast de blubberbak met het nodige windgeruis over het asfalt.

6. Jaguar XF

Een stuk minder opvallend is deze Jaguar XF. De Engelse tegenhanger van de Mercedes-Benz E-Klasse of BMW 5-Serie past daarentegen wel helemaal in de James Bond-stijl.

jaguar xf
(Afbeelding: Wheelsage)

Als de producenten voor de dikste motorisering hebben gekozen, heeft de stijlvolle sedan 550 pk en 680 Nm koppel. Dit vermogen blaast een supercharger uit de 5.0 liter V8. De sprint van 0 naar 100 kilometer per uur legt de Engelsman af in 4,6 seconden, de topsnelheid is 300 kilometer per uur.

7. Toyota Land Cruiser

Maar niet enkel Engelse auto’s hebben een rol gekregen in No Time to Die. Ook voor een Japanner is een rolletje weggelegd. In de trailer zie je Daniel Craig in een Toyota Land Cruiser door het water ‘Cruisen’.

toyota land cruiser
(Afbeelding: Wheelsage)

De onverwoestbare offroader lijkt er een te zijn van de J100-generatie, die geleverd is van 1998 tot 2007. Met de zwaarste motor, de 4,7 liter V8, beschikt het model over 245 pk en 410 Nm koppel. Hiermee sprint hij van 0 naar 100 kilometer per uur in 11,7 seconden en behaalt de Land Cruiser een topsnelheid van 175 kilometer per uur.

8. Range Rover Classic

Nog iets ouder is de Range Rover Classic, waarin James Bond rondrijdt in No Time to Die. De auto werd van 1969 tot 1996 gebouwd en is een Engelse cultheld.

Daniel Craig, James Bond, No Time to Die, Auto's
(Afbeelding: Wheelsage)

De zwaarste motorisering is een 4.2 liter V8, goed voor 203 pk. Hiermee legt hij de nul-naar-honderd-sprint in 11,0 seconden af en bereikt hij een topsnelheid van 180 kilometer per uur.

9. Range Rover Sport

Dan nog de Range Rover Sport, ook een van de auto’s in No Time to Die. De wagen is misschien meer gericht op de straat dan de klassieker, maar is een stuk sneller en laat zijn offroad-roots niet helemaal achter zich.

Daniel Craig, James Bond, No Time to Die, Auto's
(Afbeelding: Wheelsage)

Door verschillende terrein-systemen moet zelfs het vermogen van de 5.0 liter V8 op verschillende ondergronden tot zijn recht komen. Het vermogen van dit motorblok ligt op 575 pk en 700 Nm. Hiermee sprint de bolide van 0 naar 100 kilometer per uur in 4,5 seconden en behaalt hij een topsnelheid van 283 kilometer per uur.

Tweedehands James Bond-auto’s die nog geen 15.000 euro kosten

Wil je wel als Daniel Craig rondrijden, maar geen James Bond-bedragen uitgeven. Kijk dan eens naar deze vijf auto’s uit de films voor minder dan 15.000 euro .

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.