Pim Jansen
Pim Jansen Reizen 2 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

5 unieke kampeerplekken in Nederland: een fort tot ‘Scandinavië’

Kamperen in eigen land is sinds de pandemie populairder dan ooit. Geen zin in een standaard camping? Check dan deze vijf unieke plekken, die je boekt via Campspace.

Persoonlijk houden we van twee manieren van kamperen. De eerste is wildkamperen, dat in deze Europese landen perfect kan. Dan is het jij en de natuur. De standaard campings slaan we het liefst over, maar een glamping of andere unieke plek in de natuur om trekt ons dan weer wel.

Unieke kampeerplekken in Nederland via Campspace

Na goed zoeken vind je via websites als Airbnb echt wel wat parels in eigen land, maar bij Campspace vind je een compleet assortiment. Vijf unieke kampeerplekken in Nederland uitgelicht.

1. Kamperen in een fort

kamperen in een fort, campspace
kamperen in een fort, campspace

Dit fort is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een verdedigingslijn die pas in 1845 gestart kon worden. Deze linie loopt van Muiden naar de Biesbosch en bevat meer dan 60 fortificaties. Je kunt in en rondom het fort kamperen. Meer informatie vind je hier.

2. Scandinavië Experience in de Achterhoek

scandinavie experience, achterhoek, unieke kampeerplekken, nederland, campspace

Om unieke Scandinavische kampeerplekken te ervaren, hoef je niet per se naar Noorwegen of Zweden. In de Achterhoek vind je een heuse Scandinavië Experience, die je boekt bij Campspace. Meer informatie vind je hier.

3. Kamperen op een biodynamische boerderij

biodynamische boerderij, kamperen

Iedereen die de docu-film The Biggest Little Farm heeft gezien, wil kamperen op deze biodynamische boerderij in het Gelderlandse Ophemert, een van de meest unieke kampeerplekken in Nederland. Meer informatie vind je hier.

4. Het Rodenrijk

campscace het rodenrijk, unieke kampeerplekken in nederland

Altijd al fan geweest van boomhutten of zelf gebouwde kotten? In het Overijsselse Bathmen laat Campspace je ervaren hoe het is om erin te kamperen. Meer informatie vind je hier.

5. Basic buitenleven in Zeeland

zeeland, natuurcamping

Toch meer van het basic buitenleven? Check dan deze sprookjesachtige natuurcamping in Zeeland. Meer informatie vind je hier.

Meer unieke kampeerplekken in Nederland vind je op de website van Campspace.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.