Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 7 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Van Lucky TV naar sciencefiction: het filmdebuut van Sander van de Pavert

Wat nou als de verknipte geest van Sander van de Pavert eens een hele film lang te horen is in plaats van alleen in een hilarische sketch van 30 seconden? Overleven onze buikspieren dat? Binnenkort weten we het. Het brein achter Lucky TV maakt zijn debuut in een Nederlandse film in het genre .

Al bijna twintig jaar lang liggen we regelmatig in een scheur dankzij Lucky TV. Van Adolf Hitler die wil bowlen tot Willy en Max, om over de dag na de verkiezingen maar te zwijgen. Het enige nadeel: de filmpjes zijn altijd te kort.

Van Lucky TV naar het witte doek

Binnenkort is Sander van de Pavert dus voor het eerst in de bioscoop te bewonderen. De programmamaker leent in de nieuwe Nederlandse film Captain Nova zijn stem aan het robotje ADD, dat hoofdpersoon Nova begeleidt op haar reis door de tijd. ADD is ook een van de hoofdpersonen in de film.

Sander van de Pavert is trots op zijn filmdebuut. “Ik ben eigenlijk van kinds af aan al een protocol droid”, stelt hij. “Net als C-3PO ben ik erg goed in het vertolken van buitenaardse talen en robotdialecten. Ik moet voor regisseur Maurice Trouwborst dan ook een vanzelfsprekende keuze zijn geweest”, aldus de maker van Lucky TV, waarin ook regelmatig Star Wars-referenties zijn te spotten.

Captain Nova, een Nederlandse sciencefiction-film

De sciencefictionfilm, eindelijk eens eentje van eigen bodem, speelt zich af in 2050, als de aarde door een milieuramp vrijwel onbewoonbaar is geworden. De gevechtspiloot Nova (Anniek Pheifer) krijgt de geheime opdracht terug te reizen in de tijd om de ramp te voorkomen. Maar waar niemand rekening mee heeft gehouden, is een bijwerking van het tijdreizen. Nova wordt weer jong en stort neer als twaalfjarige (Kika van de Vijver). Niemand neemt haar en haar boodschap serieus.

Captain Nova opent op 13 oktober de 35e editie van het festival Cinekid, dat dit jaar voor het eerst in het hele land wordt gehouden. In het verleden vond het evenement in en rond Amsterdam plaats. De film met Lucky TV-genie Sander van de Pavert als robot is vanaf 1 december in de Nederlandse bioscopen te zien.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.